2019-10-10

Utanför min komfortzon | Att klä sig modig

Förra torsdagen fick jag ett samtal som jag verkligen inte hade förväntat mig. Prins Daniel driver ett projekt som heter Prins Daniels Fellowship. Det går ut på att” inspirera unga till entreprenörskap och stötta unga entreprenörer med ambitionen att se sitt företag växa”. Han turnerar nu runt i Sverige med:
-Fredrik Wester, Paradox interactive
-Ashkan Pouya, Serendipity Innovations
-Malin Andrén, By malina, fick guldknappen häromåret
Fem personer hade valts ut av de ansvariga på Gomorron i Östersund. Av de utvalda driver 4st bolag och är entrepenörer ut i fingerspetsarna. Den femte personen var jag.

Kostym: Hm Trend Bikini: Oysho

Alla andra driver alltså bolag och har en tydlig affärside. Varav jag har inget av det. Jag känner mig lite överväldigad, visst måste det finnas en anledning till att de valde mig.. Men jag blir så oerhört osäker och alla tankar som jag inte vill tänka kommer över mig.
– De skulle valt någon annan.
– Jag är inte värd det här.
– Jag kommer göra bort mig och ta upp deras tid.
Avslutningsvis går jag vidare och gör en mentallista över alla jag anser att de borde valt ut istället, den listan är lång.
För att råda bot på dessa tankar ringer jag några av mina närmsta för att få stöd och även ett ”skärp dig” vilket jag behövde. Det är inte det att jag inte är tacksam och jag är ju någonstans medveten om att jag är värd det. Någon ser något i mig och den här chansen är min. Min min prestationsångest springer fritt och jag behöver tid för att strukturera mina tankar. Ser sedan den här bilden från @klararipa  via @stilkontot på instagram och tänker att det får vara mitt mantra.

Illustration: @Klararipa Citat: Stina Wolter

Det här är ju faktiskt vara en blessing in disguise. Vet inte hur länge jag sagt ”jag vet inte vad jag vill göra, jag har ingen riktning” och helt plötsligt har jag en deadline. Jag ska förbereda en presentation på 15minuter där jag ska presentera någon typ av strategi. På söndagen torsdagen innan domedagen isolerar jag mig själv, stänger av telefonen och koncentrerar mig 100% på att bara vara i min kropp och själ. Resultatet blir en en moodboard över potential. Det finns inte en chans att jag hade lyckats med att komma på en affärside på en vecka så istället ska jag be dessa genier vägleda mig genom mina tankar och passion. Håller detaljerna privat men jag tror ni förstår mitt upplägg ändå.

Moodboard

Att klä sig modig

Att klä sig för ett sammanhang där jag känner mig osäker brukar resultera i att jag väljer något som jag känner mig bekväm i. Bekväm, men som mig själv. I garderoben har min Burberry kjol väntat på att möta världen och vad är ett bättre tillfälle för debut än ett möte med en prins? Vagabond bootsen matchas till för att öka på amazonkvinna-looken, jag är 174cm utan klackar och 180cm med. Överdel: en vit bas tischa som är oversize så det ändå känns lite casual. Jag är så redo som jag kan bli.

Kjol: Burberry, Boots: Vagabond, Tee: HM

Bytt till svart tisha istället, kändes mer uppklätt av någon anledning.

Mina 15min

Hur det gick det då? Som ni kanske förstår har jag skrivit detta inlägg i etapper och i skrivande stund sa jag precis hej då till alla. Kontentan är att det gick bra! Alla var oerhört trevliga och lättsamma. Jag ställde massa frågor, fick sjukt mycket pepp och känner mig uppfylld. Det går ju inte att lösa mina hjärnknutar på en kvart men jag fick det jag kom för och är så tacksam för att jag fick vara en del av den här sammankomsten av smarta, inspirerande människor.

Min akilleshäl är ju min nervositet och jag lyckades hålla den hyfsat i schack. Fick svälja lite tårar och mina kalla händer hängde som istappar längs kroppen men jag är stolt över mig själv. Jag gick dit och var mig själv, vad mer kan man begära egentligen?

Hörni, det kanske bara handlar om att köra. Om ni har en ide eller en dröm så löser det sig tillslut. Det tänker iaf jag.  // Johanna 

17
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Blir alldeles varm av att den illustrationen träffade så rätt på alldeles rätt dag. Vilken hjälte du är som överbrygga din nervositet och fick framföra din moodboard till PRINSEN!! ✨ HEJA DIG

Tårögd! Så fint! Kan inte tänka mig en mer värd eller inspirerande person än du.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.