2019-10-07

När det inte går som man tänkt sig

Skulle egentligen vilja kalla det ett failköp. Med det menar jag inte att den är ful eller inte passar mig eller aldrig kommer bli använd utan det beror på hur något som skulle bli billigt blev dyrt. Jag är en fyndare , ständigt på jakt efter en bra deal. Ibland kan det gå lite för långt.. menne våga kalla mig snål, då kommer du få faAn som Håkan skulle säga. Här är alltså kjolen som gick från ett kap till att bli allt annat än billig.

Denna kjol var på superrea när jag var i Köpenhamn. Den var dock lite för stor men det var den enda som fanns kvar så jag valde att köpa den ändå. Senare ligger jag på soffan i vårt Airbnb och kommer på snilleblixten att kolla om den finns online. Det gjorde den och eftersom den danska kronan är så i hög i jämförelse skulle jag även spara 50kr!? (jag veeeet, jag e sjuk). Men såklart så beställer jag den och lämnar tillbaka den jag köpt i Köpenhamn. Även värt att jag slapp försöka få plats med den i resväskan. Win!

På shoppingtur i Köpenhamn med lillebror och mamma. Butik: Vibskov

Väl hemma öppnar jag paketet och nöjd som jag är vill jag prova den direkt. Men blixtlåset går inte att öppna, alltså det rubbas inte. Jag försöker med att måla det med blyerst för att det ska släppa lite och sprättar trådar kring blixtlåset men inget hjälper. Tanken på att ta loss blixktlåset helt slår mig men att sy blixtlås kan vara (enligt mig) det svåraste som finns. Så jag lämnar in den till en sömmerska.

Det tar två månader innan den är klar och när jag hämtar ut den har det kostat mig mer än hela kjolen. Det är säkert fullt rimligt men nu har vi gått förbi stadiet av att den här kjolen är ett kap till att den nu är dyr.  Jag kommer hem och provar den och den är lite liten (lol) samt inser att hängslena är för långa… suck. Så det var bara till att sprätta upp och sy om knapparna. Nu har det kostat pengar OCH tid. Om jag hade behållit den jag först hittade i Köpenhamn hade livet varit enklare. Och ibland är det bättre att göra det simpla än att försöka spara 50kr..  

Hursom, visst är den är fin! Och erkänn, visst ser den lite Chanel ut?
// @johannathofelt

14
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Monika K

Älskar klänningen! Och ja Chanel-faktorn är hög😍

SJUKT SNYGG. Förstår känslan av fail men det blev rätt bra tillslut ändå <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.