2019-10-04

Jag är redo | Höstoutfit

Jag bor som sagt i Östersund och här känns det lite som om det är meningen att vi ska vara van vid hårt väder, härdade och gilla när det är kärvt och har vind som piskar en i ansiktet. Jag är inte ”härdad” helt ärligt brukar jag bli förvånad över att det blir kallare och mörkare. Besvikelsen ofta som ett brev på posten över att min favoritårstid, sommaren, är över. Men den här hösten är annorlunda. Det börjar snöa 1a oktober, larmet ”inte ut på vägarna utan vinterdäck” går och det blir tumult (tur man inte har körkort). Jag däremot, är ganska lugn för gumman köpte vinterjacka och vinterskor redan i juni!

 

Min höstlook

Jag har tidigare trotsat den här årstiden med mottot ”style over comfort”. Sneakers i djupsnö, tunn jacka i minus 25, går utan vantar fast jag vet att jag får köldeksem. Det handlar inte om att jag vill frysa utan det är bara det att jag kan bli less på att hela Jämtland förvandlas till täckkjolsmaffia och light weight dunjackor och JAG VILL INTE. Det får låta hur ytligt som helst men jag vill känna mig som mig själv året runt. I min vintergarderob hittar vi hattar att ha över mössor, ärvda gobitar från mormor, fuskpälsar och min favoritkappa från Margielas samarbete med HM. Jag ville dock addera till vinter/höst-garderoben i år. Mitt sikte inställt på ett par höga Dr Martens, 18 hål, och en kappa från HM trend som var någon säsong gammal. Och tillslut, en sommardag i juni dyker mina vinterplagg upp på tradera. Jag lyckas alltså fynda både jackan jag vill ha och ett par oanvända Dr Martens till den totala summan av 700kr. Lyckan! Tradera kan verkligen vara en sån guldgruva ibland.

Höstlook in action

Mina tre kappor

Har testat på att göra en riktig kvalle – video. Jag går i genom mina kappor och lite om hur jag stylar dom.

Dr Martens

Det bästa med 18håls kängor är om du, som jag, hakat på ankelbyxa trenden hårt är att du slipper glipan mellan sko och byxa. Jag kunde störa mig så mycket på det och bunkrade höga strumpor alt frysa, nu är det slut på det:)

Fuskpälsen och mönstret

Pricken över i:et

Om jag fick önska mig något för att komplettera min look skulle det vara den här magiska halsduken från Acne. Tycker färgerna är så fina och skulle gå så bra till den gröna kappan.

Överlevnadsstrategi

Visst, en skön outfit är ett plus i kanten men höst och vinter är verkligen min sämsta tid. Min hud ballar ur, jag får extrema munsår, jag är tröttare än normalt och har svårt för att vakna och blir superdeppig. Då skulle man ju kunna fråga sig varför jag valt att bosätta mig där det är kallt större delen av året? Ja du, jag har faktiskt inte något bra svar på det. Det bara blev så. När jag flyttade hem var det aldrig meningen att jag skulle stanna, men här är vi 4 år senare. Min plan är att jag ska klara mig bättre i vinter och äter därför stora doser mängder d-vitamin, bokat psykologtid en gång i månaden, planerar en långresa och har även både Mia Skäringer och Sara Klang att se fram emot. Blir nog bra det här ändå.

Ps. Påminn mig om detta inlägg om ni någon gång stöter på mig i en täckkjol, okej?
// @johannaThofelt

13
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

majadelborn

alltså HHALLOJ
kan inte tänka mig en bättre höst/vinter-stil
++ fick ett akut behov av att sy in en gammal trench i midjan som den gröna kappan
får kanske bli helgens aktivitet

johanna

Ja men gör det!!! Och tack snälla vad glad jag blir <3 <3

MonikaK

Men JAA! Så rätt och snygga klädval för höst/vinter. Lång kappa, Margiela, fuskpäls och huva och hatt – älsk på allt och ser typ ut så själv på vintern pga så snyggt! Finns inget som får mig att känna mig snygg och varm om huvudet som en huva och hattkombo. Fler borde anamma jordens stiligaste vinterkörning! / Med vänlig hälsning, försöker mig på stickad mössa varje säsong och vi klickar ej!

johanna

Alltså du är ju bara bäst! Det är sju vårslaget att ha saker på huvudet, jag känner mig alltid lite mer uppklädd. Vi får sprida ordet ordet helt enkelt! Jag är alltid på jakt efter den perfekt stickade mössan men det är svårt, vill ju att den ska sitta fast men inte trycka ihop huvudet eller förstöra frilla och vara i bra kvalité och schysst färg haha.. Jakten fortsätter!

Aye

jag DÖR för din stil <3

johanna

Men åh tack vad glad jag blir!!!

Sofia

Hej!
Huva! Bäst ju. Var har du köpt din?

johanna

Så bra! Denna är från senaste Hm studio kollektionen. Men tänker som sagt att det bara är att köpa en tröja och klippa till en krage typ 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.