2019-09-30

Veckans bloggare | Johanna Thofelt

Hurra vad jag är pepp på det här!! Tänkte att jag skulle inleda med att presentera mig själv lite, vilket kan vara det svåraste som finns så tänkte att vi kör det lite pö om pö istället. Mitt namn är Johanna Thofelt, jag bor i dagsläget i Östersund och jobbar som kreativ strateg på en digital byrå. Ibland är det superkul men ofta känns det om jag är menad för något annat.. Känner ni igen den känslan? Det finns ju så oerhört mycket spännande saker att göra och platser att se och bo på! Om jag fick drömma skulle jag jobba som Stylist, äga en vintagebutik och extraknäcka som svår författare. Men det behöver vi inte reda ut nu, tacka vet jag att jag får spendera lite tid här och skriva om det jag tycker är roligast, mode! 

Olika sätt att använda en skjorta | En ny matchning

Jag är helt ärligt inte en skjortmänniska. Det skulle nästan kunna beskrivas som en protest. Jag förknippar skjortan med kontor, allvar och rent krasst ”att vara vuxen”.  Mina kläder är min rustning. Om jag var en riddare hade mina skydd varit vassa, hårda och ogenomträngliga. Det handlar inte bara om hur det ser ut utan känslan jag får av plaggen. Därför är just skjortan en utmaning för mig. Hur kan jag klä en skjorta på ett lekfullt sätt? Så, jag började med att leta igenom Pinterest för inspiration och gjorde denna moodboard.

Militärskjortan från Brooklyn

Jag äger inte många skjortor men en, av de två jag har, köpte jag i Brooklyn 2011 av en man som såg EXAKT ut som Michael Clarke Duncan. Han sålde sina ägodelar från sin bagagelucka i Williamsburg. Jag såg honom, registrerade skjortan men gick förbi för mitt egentliga mission var att köpa min favoritbagel. Men, jag kunde inte släppa tanken på varken honom eller skjortan. Så jag gick tillbaka, erbjöd honom halva min macka och det slutade med att jag vart kvar i en timme. Hans namn var Jack och de nästkommande helgerna såg jag fram emot att träffa honom igen och fortsätta våra djupdykningar i meningen med livet. Och det är just den skjortan vi ska experimentera med.

Militärskjorta in action

Vill bara börja med att be om ursäkt för ljuset och kvalitén på bilderna nedan. Ljuset svek nu på eftermiddagen och det vankas snöstorm här imorgon. Men hoppas konceptet går fram ändå!

Look 1. Kallar den enarmsknäppningen 

Beskrivning: In med ena ärmen och knäpp så högt upp ni bara kan under armhålan över brösten. Vira ärmen som är lös runt midjan och använd ärmens knapphåll för att knäppa i midjan. Justera bak och fram. Voilà! 

Look 2. Tubtoppsskjortan

Beskrivning: Vira skjortan runt kroppen. Knäpp skjortan så tight det bara går över brösten, fortsätt knäppa knapparna hela vägen ned. Ta ärmarna som hänger längs sidan och knyt åt i midjan.

Look 3. Två i en

Beskrivning: Sätt in ärmen i vardera skjorta och knäpp hela vägen fram till. Upprepa även bak så ni iprincip skapat en stor skjorta. Se till så att du har dina armar i de främre ärmhålen. Ta de två ärmarna som hänger bak och knyt om i midjan. Se till så att knapparna går i en rak linje bak och justera kragen fram så den är symetrisk.

Att hitta skjortor på loppis måste vara bland det enklaste som finns så glid in på herravdelningen och experimentera er fram. Hoppas ni också vart inspirerade till att använda skjortan på ett nytt sätt.
Puss å Kram! // @johannathofelt

12
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Sara Sinnby

Sååå inspirerande. Jag är själv iofs en skjortmänniska. Använder skjorta ofta. Men då skjortor som har kul detaljer. En speciell krage, ballongärm eller puffig axel. Men nu ska jag rota i mannens (eller kanske hellre min pappas) garderob efter lite stora skjortor! Tack Johanna!

jwhfstylechallengebloggen

Vad glad jag blir!!! Önskar jag kände mig mer bekväm i skjortor men kanske är enklare när det är en detalj på dom som går emot det ”stela”. Nu inspirerade du mig, tack!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.