2019-09-18

En (flera) stilförebild(er)

Hej och godkväll, hoppas veckan har börjat snällt för er. Jag har varit ledig ett par dagar men idag började jag jobba igen. Skönt att ha lite av båda världar, fast det tar en stund att ställa om sig.

Kvällens inlägg handlar om stilförebilder och efter att ha satt ihop det här kollaget vill jag egentligen röja och organisera i garderoben men det får vänta till en annan dag när det inte är onsdag och klockan är 21.30.

Hoppas ni gillar!

/ Sandra, som även finns på instagram och vardagskonst.se

 

@arkivetsthlm på instagram, en välsorterad secondhandbutik som säljer på komission. Under fliken inlämning skriver de;  ”Lämna in det du själv skulle kunna tänka dig att köpa, d.v.s. det som fortfarande är modernt och i bra skick. Det du lämnar bör inte vara mer än 2 till 3 år gammalt. Vi blandar kända märken med guldkorn från kedjorna. Se till att kläderna återspeglar rådande trend samt säsong och sortera bort det som är fläckigt, trasigt eller nopprigt.” Nischad secondhand när den är som absolut bäst. Och en riktigt bra källa till inspiration.

Hanna Stefansson kan väl få ha missat? Jag minns när Hanna bloggade från Montpellier tillsammans med sin dåvarande pojkvän John, för hundra år sedan här. Tyckte bilderna med hög kontrast var så himla snygga och något ”nytt”. Vad som händ med John sen vet jag inte riktigt men Hanna har ju blivit en riktig stjärna på trend och klädhimlen och bloggar numera på ELLE. Älskar det drömmiga och lekfulla i hennes stil och att det inte finns några begränsningar utan att allt är tillåtet.

Christins stil är också lekfull och samtidigt full med mod eftersom det här är hennes vardagsstil – den är på riktigt. Jag vet inte hur många gånger jag tänkt ”jag kan inte” men så har jag sett Christin och tänkt om. Tycker hon uppmuntrar så mycket till att våga klä sig i sånt man älskar och att våga bryta norm. Viktig förebild.

Sofia Wood tycker jag känns som en elegant romantiker. Det är precis den typen av stil jag skulle vilja kombinera min garderob med – lite mer klassisk, enfärgad romantik med fina snitt. Just nu vill jag bara dra en copy paste på de två bilderna ovan – vida svarta byxor med en romantisk blus och svarta klänning med svarta leggings till. SÅ fint och två oerhört fina baskombinationer som räddar dagen.

Klara Ripa som bloggade här innan mig är också en stor inspiration. Även hon vågar dra på med färg och mönster i vardagen och nästan varje gång det dyker upp en bild ur hennes garderob på instagram så sparar jag ner den.

Sist men inte minst är också @rachelemilia  som inspirerar med en klädstil som sicksackar sig mellan det jordnära och färgglada. Nästan alltid flowy. Tyckte den stora tröjan såg så härlig ut till den ankellånga kjolen och är absolut något jag gärna bär nu till hösten.

6

Kommentera

majadelborn

Alltså ja ja ja, så fina stilförebilder.
Och oj va ja läste hannaojohn.blogg.se när dom bodde i frankrike.
En av de första bloggarna jag läste tror jag. Älskar när man följer en person under så lång tid.

jwhfstylechallengebloggen

Ja men det var nog också en av de första bloggarna jag läste? Förutom klassikerna Blondinbella och Sigrid (som tyvärr la ner). Tycker också om när man får följa med under en tid och liksom se vad som händer, känns lite fint på något vis? 🙂

Cecilia

Var på Arkivet senast i dag. Så himla härlig affär. Bra urval, snyggt hängt, hyggliga priser.

jwhfstylechallengebloggen

Det du beskriver är precis det intrycket jag fått, står absolut på min att göra-lista nästa gång jag åker till Stockholm 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.