2019-08-26

Hej, jag heter Marielle och jag är factivist.

”Marielle, vem?” och ”Factivist, vadå?” tänker ni kanske då, men no danger on the roof, vi kommer komma till det alldeles strax. Först måste vi dock beröra något som vi alla har sett fram emot: En helt ny JWHF Style Challenge! Och veckans tema? Genialiskt om ni frågar mig. BACK TO SCHOOL. Dagens ledmotiv var ”Suit up!” och mitt bidrag hittar ni nedan. Cuz no one suits up better than a Gossip Girl going back to school, typ? Shout out till mina fellow GG-fans.

Kavaj, Myrorna // Skjorta, ärvd // Kjol, ärvd // Slips, pojkvännens // Smycken, H&M + Vintage

Vem är då varelsen på bilden? Marielle heter jag och är en modedyrkande textilingenjör från Sundsvall som älskar skor, vintage och pasta. Den här veckan har jag fått äran att styra tangenterna och hoppas på att kunna bjuda på både nytta och nöje.

Vad jag har för relation till mode? Förutom att ha konsumerat mode i dryga 28 år har jag parallellt också bloggat om mode, drivit UF-företag med modeinriktning, arbetat i klädbutik (där jag gottade mig i favoriter som Rodebjer, Back & Minimarket hela dagarna), gjort ett år på tidning med titeln Moderedaktör och senare även utbildat mig till Textilingenjör. Efter utbildningen blev jag kvar i Borås och jobbar idag som Hållbarhets- & Kvalitetskoordinator för två modeföretag här i stan. På sidan om jobbet är jag även delaktig i decenniets fräschaste modeprojekt, F/act Movement.


Topp, Vintage Diane Von Furstenberg // Lyocell-byxa, H&M // Väska, Taipei

F/ACT Movement – In the name of fashion och klimatångest – är en rörelse som strävar efter att få oss att se på våra kläder på ett nytt sätt. F/ACT är ett sex månader långt pilotprojekt där målet är att få modeintresserade människor att göra hållbara val utan att tumma på sin passion för kläder och mode.

Tillsammans med diverse experter inom en rad olika områden har vi laborerat med bland annat återbruk, redesign, cirkularitet, styling och hållbarhet. Projektet utgår från det som finns i våra egna garderober. Våra kläder har försetts med chip som gör det möjligt att bland annat se hur ofta plaggen används, vem som använder dem och hur de kombineras. Målet är att i slutet av projektet ha skapat nya sätt att förhålla oss till kläder och mode, genererat idéer till branschen om ökad cirkularitet och sist men absolut inte minst gett hopp om en bättre miljö. För oss tio deltagare – aka F/activister – råder det totalt köpstopp på nyproducerade kläder, skor och accessoarer.

Topp, Myrorna // Jeans, Kings of Indigo från F/ACTs lånegarderob

På torsdag har vi vår sista träff tillsammans och på lördag den 7 september firar vi 6 månader som nyproduktionsfria genom att bjuda in till F/ACT Festival på Världskulturmuseet i Göteborg. Ta med alla du känner och kom du också. Mer info om evenemanget hittar du här! ♥

11
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Åh! Skoj att få veta mer om dig. Så bra att du gör detta🙌🏾

jwhfstylechallengebloggen

Åh, tack snäll du för peppen! Har du önskemål om ämnen är det bara att hojta 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.