2019-08-12

En garderobsräddare – skon

Alltså för oss lite mer kunniga och pålästa (nej, ingen kan väl redan känna sig kränkt?!?!) inom domänen SHOEOHOLICISM, är det ju så att ett par ”snygga” jag skor kan ju rädda vilken outfit som helst.

De skönaste skor jag någonsin ägt – Adidas Stan Smith bold. Som en dröm. Så var tvungen att köpa i fler färger än denna- SÅKLART!!!

Det är en störning, jag vet, eller nej jag vet faktiskt inte. Jag skulle snarare säga att detta fanns i mitt DNA. Vi är ju ändå fyra syskon som har nån slags osund relation till just skor. Vi tycker liksom om skor liiiiiite mer än alla andra. Vi har en väldigt bestämd bild av hur de ska se ut, vad som går hem och även om vi har helt olika smak gällande vilket typ av skor, så finns ju ändå denna sjuka relation till denna garderobsräddare. Vi får väl skylla på vår mormor som gillade fina skor, väl förpackade i sina fina boxar inne i klädkammaren på Fiskebäcksgatan. Nåt måste ju ha väckts där och då- äran att få strosa runt i dessa italienska pumps som hade som en läderigelkotte längst fram eller mina favoriter- de röda tygskorna med kilklack. Espadriller som man bara hade i Spanien, när man var på semester (sen att mina fötter växte ur dem redan vid 8 års ålder är ju en helt annan historia…).

Swedish Hasbeens. Ska vi verkligen behöva förklara för alla som inte vet att de är sköna. Sköna, snygga, hållbara. Ja en garderobsräddare av RANG ! Har modellen super high och sky high i ca 8 färger.

Men vad är då en garderobsräddare egentligen? Ett plagg som man tar ut när inget annat känns bra? Eller ett plagg som i stort sett räddar varje outfit? Jag skulle ju säga att det är både och. Vem blir liksom inte glad eller tänker ändå en härlig tanke när man ser en kvinna med färgglada cowboyboots, snygga sneakers eller ett par skitcoola pumps som kvinnan rockar (det var alltså inte mig det handlar om- pumps skapar en gång som accentuerar både min kobenthet och synen av att jag behöver gå och göra nåt annat, ja ni fattar…).

Så nära jag kommer pumps. Ett par rosalila ormmönstrade par spetsiga boots från Mango. Psssst- har även matchande väska. Så innördad har jag nu blivit alltså.

Men helt ärligt. Vem är inte snygg i en vit t-shirt, jeans och snygga skor? ALLA. Då måste vi ju ändå dra slutsatsen att skor är liksom ett ”go to” plagg eller en garderobsräddare. När just ALLA kan lyckas att både känna sig fina, stolta, snygga eller mäktiga. Mitt problem är ju bara det här med att det är ju trevligt och det är ett intresse- men man kan ju inte köpa hur många par skor som helst. Det blev liksom inte bättre av att jobba i skoaffär heller. Det är ju ändå bra om man får ut lite i lön i slutet av månaden. Men om man är som jag, eller mina syskon som ändå är lite mer lightversion av mig själv, då vill jag passa på att tipsa om just skoförvaring för den skostörde med lite för många par. IKEAs fack som man spänner upp på en stång. Eller en IKEAkasse såklart… Men kanske inte låter skorna hålla sin snygga form lika bra.

Ormmönstrade pumps med blockklack från Mango. Generellt spana in Mango- många snygga skor, även i läder!

Så för er som har frågor om vilka typer av skor till vilka plagg är mitt svar- gå på KÄNSLA. Skor är liksom en förlängning av ens personlighet. Inser att ni som inte alls känner såhär undrar vad jag tagit för illegalt preparat innan jag skrev denna texten. Men ni som fattar, fattar. Finns dessvärre inget AS (Anonyma Shoeoholic menade jag…).

Vans – retrokänsla eller bara me being pathetic och tror att jag är lika ung och cool som min tolvåring…

Men basen i en skogarderob för att anses vara en räddare måste nog ändå innehålla dessa skor:

  • ett par sköna och schyssta sneakers, gärna lite färgglada för att värma upp resten av outfiten
  • ett par boots men skapligt låg klack så man kan ha både till byxa, kjol, klänning och shorts. Lite cowboy inspirerat eller typ mer ACNE Pistols.
  • ett par flip-flops eller badtofflor. Havainas anser jag fortfarande är mest hållbar, alla mina par har hållit i ca 10 år! Men Adidas Adilette är absolut tidlösa också.
  • ett par lite platta, enkla skor typ loafer/ballerina/snyggsneakers. Bra att ha på jobbet till mer crazy outfits.
Badtofflorna. Are. Here. To. Stay. För oss med breda fötter är de 👌🏻🙏🏻👍🏻. Mina alternativ kommer från Rodebjer med lite Montazamiinspiration. Adidas Adilette är annars något att haffa på rean. Tänk på att de är små i storlekarna!

Bröllopsskorna är ju också ett kapitel för sig. Ingen garderobsräddare kanske men om man vänder på det kan ett par fula bröllopsskorna sabba en hel brudoutfit. Tärnoutfit med för den delen… Tänk på vad du vill förmedla med dina skor. Inte vad som är rätt i nån regelbok eller vad som är kutym. Tänk på bröllopsbilderna. Skorna kan lysa upp hela outfiten och bidra till det där personliga. Älskar sådana detaljer.

Mina bröllopsskor. Röda pumps med en detalj på hälen som formar ett hjärta. Så nöjd med detta valet än idag.

Undrar ni mer om skor, hör av er, har rätt bra koll på den fronten…

Sov gott mina små anonyma shoeoholics.

Kramar från Klara

10
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Hanna

Åh bra inlägg!! Jag skulle behöva hjälp att hitta snygga loafers? Inte för mycket ballerinaskor, inte för glansiga och absolut inte för ”alviga”.. gärna inte kosta skjortan heller.. lätt är det inte.. kram / H

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.