2019-06-26

En outfit som gör mig glad

Ler inte på bilden men jag lovar att jag är alldeles överlycklig inombords över att jag bär denna outfit. En look som prickar in alla element som en älskar måste ju vara den ultimata nyckel till outfit-glädje! Att jag älskar denna kavaj har jag ju pratat om en del (läs om den i mitt förra inlägg om du snoozat). Sen har vi mitt gröna lurexset… hur lång tid har jag?

Låt oss sätta den först i en kontext. Vi modenördar älskar sånt. Ni vet hur det är med märkeskopior ibland så älskar man att de hände och ibland så önskar man att Copy Paste funktionen aldrig hade existerat. Tror att Gucci kanske önskat det senare. Men å andra sidan när de kopierade Dapper Dan var ju inte heller så schysst och vice versa när han inspirerades av Gucci back in the days (allt verkar nu iaf löst och de är nu BFF’s).

I mitt gröna lurexsets fall så var det givet att det var under det Italienska lyxvarumärkets retro-sport influenser från AW17 kollektion som inspirerade någon på H&M Trend. Och ja visst pratade vi ändå om kopior? Då ska jag nämna att  Gucci både i sin styling och kampanj till kollektionen använde 1960-talets Northern Soul rörelse som inspiration (väldigt fin kampanj och peppig video). Så ingen är unik men alla är genier!

Köpte mitt genialiska lurex ”original” från H&M Trend hösten 2017. Sen har detta set hängt med på spelningar,  vänners födelsedagskalas, på jobbet, under första halva på min graviditet (byxan är superhög så den passade på min preggokula perfekt) osv. Känner mig alltid supersnygg i setet. Jag har givetvis delat upp den och burit delarna separat – det är ju det ett set är till för att bäras i sin helhet och brytas upp och matchas med annat. Men den här kombinationen är en klar favorit. Jag älskar hur kavajens strikta approach men med retro-känsla matchas med retro-sportiga lurexdressen. Man vet inte riktigt om jag ska på disco, gymma eller på husvagnssemester – kan tänka mig göra alla tre i denna outfit.

Accessoarerna får mer än gärna understryka det kitchiga i denna look. Stora sammetsrosetter på mina mules och pärlhalsbanden med det stora guld-hänget gör jobbet tycker jag.

 

Med denna outfit gör jag mitt sista inlägg som gästbloggare här. Har haft sjukt kul under dessa två veckor och megatack till alla ni som läst och peppat! Vi ses på min insta, kanske på klubben, på TV och definitivt på nästa #jwhfstylechallange

Njuuut av sommaren. Det ska jag göra! XoXo, @monikakichau

PS. Är du peppad på att blogga här på Style Challange bloggen? Maila till JWHFstylechallenge@justwannahavefun.se Och läs mer om JWHF Style Challange bloggen här DS.

12

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.