2019-06-21

En garderobsräddare

Garderobsräddare är många ggr de kläder som räddat mig ur klädkris och funkat vid många olika tillfällen. För mig är sådana plagg även något jag tänker att jag räddar om t.ex. en brand skulle inträffa hemma och efter att hela min familj är i säkerhet och det finns tid att rädda några saker så skulle garderobsräddarna få följa med. En slags payback, typ ni har räddat mig från klädkris och jag ska rädda er från att brinna upp. Tänker ej redovisa alla mina garderobsräddare i inlägget men mitt senaste i denna kategori. Det är ett plagg som jag älskar och som boostar mig varje gång jag har på mig det. För för mig är just den där boost-känslan så viktig att känna särskilt när vi snackar garderobsräddare.

Välkomnade denna rutiga kavaj in i min garderob efter jag hade fyndat den på PMU-loppis. Det är en herrkavaj och på mig blir den oversize – en siluett som jag gillar starkt. Sen det absolut främsta till att jag blev helt förälskad i den är det blårutiga mönstret. Som ni ser gör den magi med färgstark T-shirt och mina stentvättade momjeans (se nedan). Kavajen är både en kontrast mot min tishy och matchar snyggt med favoritjeansen. Gillar även att det också lyser upp något färgstarkt i den annars från topp till tå ton-i-ton looken. Bar detta i torsdags och kände mig riktigt snygg!

(Kavaj köpt second hand, t-shirt Weekday, jeans Gina Tricot, skor Zara, M-hänge Céline, pärlhalsband loppisfynd)

Hade även med mig kavajen på semesterresan vi gjorde i våras. OMG vad jag kände mig fin i den under hela veckan.

(Klänning H&M, skor Zara, skärp Asos, halsband hemmabygge av trasiga smycken)

Mixa mönster är ett vågat och stökigt vägval – me like! Här harmoniserar färgerna, det är det som gör att mönsterkrockarna funkar. Drakfrukts halsbandet och smala ormskärpet runt midjan vad gör de här då? Svaret är att jag kan inte leva utan accessoarer – det är högst personligt – och det kan inte den här looken göra heller.

Men låt oss komma tillbaka till ämnet garderobsräddaren (för jag behöver väl knappast nämna att babyblått och pastellrosa mår finfint ihop och om ni någonsin tvekat ser ni bildbevis nedan)…

(klänning &Other Stories, örhänge H&M, sjalen i håret som sticker fram är vintage, armband i plexi skapat av min vän och konstnär Linnea Therese Dimitrou )

Säg att man t.ex. hamnar på en resortbuffé och man måste smaka på exakt allt. Vilket leder till att man behöver kanske knäppa upp den här rosa klänningen en aning mitt i middagen pga börjar strama över midjan (ja ni som vet ni vet). Kavajen i fråga är definitivt en garderobsräddare och kanske även värdighetsräddare när den täckt över en uppknäppt midja i ryggen. Tack du älskade blårutiga kavaj! /@monikakichau

13

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.