2019-06-19

Woman Crush Wednesday

Det är onsdag som så fint sammanfaller med WCW (Woman Crush Wednesday) och jag kan ju då inte låta bli att blogga på temat En Stilförebild och hylla Kvinnor. Stilförebilderna är så många, jag kan tyvärr inte välja en – jag skulle känna mig halv!  Finns så många grymma, snygga, coola kvinnor därute och alla de är som pusselbitar för min inre stilbild. Hade jag bloggat varje onsdag här hade jag gjort en följetong av detta. Men det får bli flera onsdagar i ett inlägg och här kommer några förebilder (utan inbördes ordning) som på ett eller annat sätt beundrat eller inspirerat mig, vissa driver mig t.o.m. till tårar när jag hör deras livshistoria.

Woman Crush nr.1 Anjelica Huston

Alltså denna bild. Visst vi kan tacka fotografen Annie Leibowitz för bilden. Men det är faktiskt Anjelica som äger Power-posen med stort P. Jag vet inte hur många gånger jag återvänt till denna bild i mitt huvud och via google. Och så byxor instoppade i stövlar, finns inget som jag tycker är så snyggt som denna kombo. This. girl. can. pose. Så är de bara.

Varsågoda! Lite fler av Anjelica bilder som lever i mitt huvve.

 

Woman Crush nr 2 Grace Jones

Upptäckte henne i filmen Boomerang (1992) där hon spelade Strange. Älskade henne i filmen för hon var fullkomligt galen på ett härligt sätt i den. Sen upptäckte jag hennes musik. Ja, ibland blir det bakvänt. Vill du nörda ner dig i Grace Jones fenomenala liv som still going strong kolla in dokumentären ”Bloodlight and Bami” från 2017. Så sjukt bra! Börjar ni märka en röd tråd här? Nu tänker ni att alla mina hittills redovisade crushes röker på bild. Det stämmer. Partade på Studio 54? Absolut. Är Amazonkvinnor? OMG YES!

 

Woman Crush nr 3 Neneh Cherry

Alltså Neneh <3 Alltså jag har spelat Buffalo Stance så många ggr när jag spelat på klubb att jag nu har förbjudit mig själv att spela den. Alltså typ i några månader. Sen ska jag fortsätta. Älskar cykelbyxor och det var bilderna på Neneh som fick mig att älska detta plagg. Denna kvinna har gjort allt och förtjänar större modeikon status än hon har idag. Bildgoogla henne och du kommer upptäcka att hennes ikoniska looks som fortfarande känns aktuella kan spåras way back till 80-talet och framåt. Och sen tänker du på en kvinnlig artist som har en cool stil och du kommer ba: Nej men vänta nu, äre Neneh eller är det Rihanna? Känns som att rätt många tagit inspo från Neneh och hon var först med många looks.

 

Woman Crush nr 4 Nina Simone

Varje gång jag hör eller läser om Nina så gråter jag. Sist jag grät var när jag hörde P3 Historia. Men vad har det med stil att göra? Jo ska jag berätta. Ninas sätt att ta sig an livet, musiken, våga och aldrig stå med mössan i handen genomsyrade även hennes stil – hon var en rebell och fighter rakt igenom. Hon körde sitt eget race! Hennes accessoar och hair game var stark och alltid så välmatchade med hennes outfits. Kolla t.ex. pärlorna hon hade i ansiktet. Här gör jag *hjärtögon emoji* fast IRL.

Alla bilder i detta inlägg är från Pintrest! Vi hörs snart igen. /@monikakichau

PS. Aldrig hört talas om Women Crush Wednesday? Kolla in t.ex. #womancrushwednesday på Instagram

7

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.