2019-05-30

En outfit jag minns

En stark klänning är nästan en hel outfit i sig. Liksom det är allt en behöver. Denna klänning är en av mina favoriter, men jag har nog bara använt den en gång. På ett bröllop (är det någon gång en riktigt bra klänning ska användas, så är det väl på ett bröllop?).  Obs, att bröllopet var 2010 och att bilderna således är därifrån. En riktig bloggare hade letat fram klänningen och tagit på sig den och jämfört hur den ser ur nu, men jag är ju inte en van bloggare, jag är ju bara en gästis, så det blir endast bilder från 2010. Lev med det!

Här kommer klänningen i alla fall:

Den är alltså en prima 90-talsmaräng med blommönster i alla världens färger på ceriserosa botten. Med axelvaddar och rejäl volang i kjolen. Som det ska vara! Den är lite extra allt och ännu bättre/värre i verkligheten. Jag hittade en bild på alla bröllopsgästerna på Facebook, och alla andra damer bar ljust, vitt, beige eller grått. Lite ljusa blommor, på sin höjd. Jag stod ut på gruppbilden, så att säga. Men vad gör det? Det kan vara ganska najs att stå ut. Alla tillfällen blir ju lite trevligare om en faktiskt klär sig exakt som en trivs bäst. Alltså, nog ska en följa klädkoder osv, det handlar ju om rent hygglighet mot värden, men sen KÖR PÅ inom de ramarna! Det blir roligare då! Ös! Var lite extra allt ibland. Och särskilt sommaren som är i antågande är ju en ypperlig tid att bara köra på!

När jag skriver att det är en nittiotalsblåsa, då fattar ni ju att den inte är nyköpt. Men den är inte heller ett second hand-fynd. Det är faktiskt min mammas gamla klänning. Som hon bar på ett bröllop! In fact var det samma man som gifte sig! Min mamma bar den på hans första bröllop på 90-talet och jag bar den på hans andra 2010. Jag funderade en stund om det var ofint att återanvända en klänning som kanske på nåt sätt representerade mannens tidigare äktenskap, men tydligen så bestämde jag mig för att skita i det. Bra bestämt ändå! Tror icke att någon, varken brudgummen eller någon annan gäst, mindes klänningen från första gången. Förutom jag då! Kände mig allt lite lurig.

 

/Kajsa, eller Kobranhuggertill

5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.