2019-05-18

Mitt drömplagg

För ungefär två och ett halvt år sedan såg jag en fantastisk Rodebjer-blus. Prislappen var nästan 3000kr men jag kunde inte låta bli att prova ändå. Och den var (såklart) fantastisk och det finaste jag någonsin haft på mig. Och gjord i silke. Bara en sån sak. Men 3000kr är ju vansinne så hängde snällt tillbaka, men kunde inte riktigt släppa den där blusen.

Hoppades på rean. Men, så sålde den slut innan rean ens börjat. Typiskt, men inte mycket att göra åt. Bevakade second hand-marknaden och sajter som köper upp lager (typ Campadre).

Månaderna gick, och jag tror kanske ett halvår efter jag provat blusen, så dök den upp på en av de där sajterna. Och på riktigt bra rea (tror det var 50% om jag minns rätt), dock i fel storlek… Men modellen är sådan att jag tänkte att det säkert funkar ändå. Och det gjorde den!

Egentligen var den lite för dyr (trots den otroliga rabatten), men så här i efterhand är jag så glad att jag slog till. För oj så mycket jag använt den här blusen!

Modellen heter Tennessee Silk och jag har köpt och provat flera Tennesse-modeller efter den här men ingen slår den här i silke. Tyvärr görs de nu i polyester eller viskos, visserligen till ett billigare pris då.

Förresten, vad har ni för gräns när det kommer till vad ett plagg får kosta? Min smärtgräns går vid 1000-lappen för ett plagg. Skor, väskor och smycken som snabbare får ett lägre PPA (i alla fall i min garderob) får kosta lite mer, men inte mer än 2000kr. Tycker vi borde prata pengar oftare förresten! Har ni t ex sett prislapparna på senaste kollektionen från Rodebjer? 3500kr för en bomullsklänning! Men å andra sidan. Ska vi prata hållbarhet kanske det ÄR rimligt? Och att vi köper ETT plagg per säsong ungefär? Berätta gärna hur ni tänker!

Puss!

/Marie

Ps. Avslutar med en bild på en favoritperson i samma blus: KAKAN!

 

17
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Amanda

Förstår att den är en favorit, ser ut att vara sydd just för dig! Älskar prick alla skor på bilderna också. 👌 Har personligen nog snarare drömskor (läs halva Blankens sortiment) än drömplagg.

Tror starkt på att köpa färre och något dyrare plagg, men det förutsätter ju också att de håller kvalitet – och det känns inte som en solklarhet i förhållande till Rodebjers priser alla gånger.

jwhfstylechallengebloggen

Håller med! Dyrt är inte lika kvalitet tyvärr. Inte heller lika med att kläderna har tillverkats schysst.

Helt rätt! En riktig DRÖM 😍 Åååhhh

jwhfstylechallengebloggen

Ska ha den ikväll! går aldrig fel m den!

Linn

Intressant diskussion ändå o håller med dig helt. Materialet spelar ju in. Har nog ungefär samma ekonomiska gränser som du vad gäller skor men kläder är lägre. Blivot snål (sparsam) av secondhandshopping och köpa på ”fel säsong”. Otippat nog har mango prisvärda blusar i bomull eller bomull linne för ca 249 kr. Som hittat å håller en evighet om en inte växer ur dem. Jag tänker att det är bra på ett sätt också även om jag är medveten om att deras produktion inte är bra på något sätt

jwhfstylechallengebloggen

Vilket bra tips! Ska kolla in mango!

Maria

Köpte nyss en ljuvlig blå kavaj för 2800 🤪(med 25 % rabatt ändå). En Filippa K. Egentligen långt över min gräns men vet att det kommer bli ett bra PPA på den.
Jag har gått över till att köpa färre plagg men satsar på kvalitet och köper ibland dyrt när jag vet att jag kommer att ha plagget länge och använda det mycket.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.