Food and drink

Bolludagur, Bolla - Isländsk semla

2021-02-15

Idag firar vi den isländska semlan (bolla!)

En stor fördel med att ha en mamma från ett annat land är att jag kan ta del av en…

2021-02-08

Tre bra just nu.

Mest inspirerande matkontot på Instagram just nu är @sedir. Snygg mat, bra texter, lite kul nya grepp på enkla rätter….

2021-01-27

Jag föll ner i ett rabbit hole på Pinterest.

Nu vill jag inget hellre än att plocka blommor som jag sen petar ner i kakor, bröd, pannkakor, pasta, glass,…

2021-01-24

matbildslistan.

idag snor jag denna matbildslistan från sandra för att alla älskar matbilder samt att jag har dåligt med fantasi just…

2021-01-01

Ett gott nyår.

Så blev det nyår igen. En halvkul dag egentligen även om jag gillar tillfället att både tänka bakåt och framåt….

2020-12-27

Nyår – om jag får drömma!

Nyår har absolut aldrig varit en favorithögtid. Den vill förmycket liksom. Då blir det aldrig bra. Eller nä, fel. Det…

Saffransbullar med mandelmassa & vanilj - RECEPT

2020-12-17

Läckra saffransbullar med mandelmassa och vanilj

Jag skulle tro att det är ungefär tre veckor sedan jag såg solen sist. Och det känns som att hela…

2020-12-06

It’s beginning to look a lot like Christmas.

Den absolut mest valda låten till en Instagramstory i helgen var utan tvekan ”It’s beginning to look a lot like…

Sponsrat av Grapewild & Allégresse

2020-11-30

Våga vinvärlden – Karins lilla vinskola

Har du tänkt på att på restaurang är det traditionellt sätt mannen i sällskapet som får smaka av vinet och…

2020-11-19

Gamayday today

  Idag är dagen som kommer varje år, tredje torsdagen i november, och som vanligtvis firas på alla barer och…

2020-11-10

Kultviner värda köp i dagens vinsläpp

2020-11-09

HÖJDPUNKTER.

sedan sist. så mycket som hänt ju. biden vann presidentvalet. ändå?! trodde ändå inte det. eller jag tänkte ju såklart…

2020-11-05

Weekend treats

Vårt rum låg med utsikt över ett höstblåsigt hav. Vågorna lät in i rummet och gjorde kanske att jag somnade…

2020-10-21

Finfint.

På tal om Stockholm! Kände ju verkligen efter mitt inlägg att staden har mer att erbjuda än jag fått ta…

2020-10-20

Koan x Empirical pop up

  Coronakrisen ställer till det. Och får saker och ting att ramla runt. Ibland rakt på plats. I våras stängde…

2020-10-20

Mitt bästa knep för en lite härligare Corona-vardag

Är det något jag har gjort det här Corona-året så är det att baka bröd till frukost. Världens klyscha egentligen….

2020-10-14

Att dricka terroirvin

Har du hört ordet terroir någon gång? Extra tjusigt blir det om du uttalar det med fransk accent; terroaar. Det…

2020-10-07

whipped eggplant & apelsinvin.

élephante är en pärla i santa monica dit jag och siri tog oss en lördag. mkt pepp på att sitta…

2020-10-05

Söndagsfrulle.

Här sitter Karin. Vi har precis ätit upp vår frukost. På Atrium. Pratat om vad som hänt sedan sist och…

Kanelbullar

2020-10-02

Två goda grejer jag gjort i ugnen

Vår ugn har verkligen börjat sjunga på sista versen. Något är knas med över och undervärmen. Eller det blir alltid…