2021-02-21

Bebisen gillar napp!

Ingen av mina barn har gillat napp. Genom tiderna har jag googlat och frågat om tips hur en ska få bebisen att gilla napp men inget har funkat. Den här bebisen tog nappen direkt så jag gissar att det inte finns några knep, antingen gillar de napp eller inte.

Jag är ju total nybörjare på nappområdet men gissar att det kommer ge sig med tiden. Nu känner jag mig till exempel osäker på när nappen ska användas, alltså om han egentligen ska ammas istället. Är van vid att vara mänsklig napp. Men tror egentligen inte att det kommer vara ett problem, är bebisen missnöjd med nappen vill den antagligen ammas 😅

Det känns lyxigt att kunna ta till napp. I går på promenaden till exempel så slapp jag lyfta upp och amma när han var missnöjd. I med nappen bara! Eller när jag duschade och det blev lite knorrigt- i med nappen och genast kändes Ramóns liv som pappa snäppet enklare.

Men har såklart redan tänkt på hur jobbigt det ska bli att sluta med nappen, det som varit så skönt att slippa med nappvägrare. Vet ju inte ens om han kommer gilla napp nästa vecka. Bebisar och barn är ju ganska ombytliga.

48

Kommentera

Sara

Jag var också rädd för hur det skulle gå att sluta med nappen men min dotter slutade bara en dag av sig själv när hon var runt 6 månader och sen ville hon aldrig mer ha den 😅 Så det behöver inte bli ett bekymmer 👍🏻

jessicahallback

Skönt!!

E

Min son älskade sin napp, det var hans största trygghet i livet förutom mig haha! Så enkelt också att ha en nappbebis, och han hade den till han var ca 2,5 år gammal och sen tog vi bort den och sa att det bara är bebisar som har napp och han accepterade det utan några problem! Så det behöver inte nödvändigtvis bli en jobbig grej. Tackar fortfarande nappgudarna för att de underlättade första tiden som förälder något enormt! 😉 stort grattis till bebisen!! 💗

jessicahallback

Tack! ❤️ låter lovande ☺️ har alltid önskat mig en nappbebis, ska bli spännande att se hur mkt det underlättar!

Soledad

Två barn som vägrat napp ett som älskade det. Va enkel det blir när man slipper vara mänsklig napp. Avvänjning gick smidigt

jessicahallback

Fint att höra!

Angelica

Två älskade napp och en blev förkyld vid 6 veckor och tog aldrig napp. De tre oroliga nätterna efter ha lämnat nappen till Bamse på Kolmården var lätt värt napparna än att vara mänsklig napp i ett år.

Emilia

Vad skönt för dig med nappen, det är ju smidigt om de kan vara nöjda stunder då en inte kan plocka upp bebis😊 Mina var sena med att fatta grejen med nappen, började först vid 4-6 månaders ålder, förutom att de hade haft den lite vid sovande i vagnen. Men då tyckte jag det var skönt, särskilt på natten. Även lättare att sluta amma, gav dem närhet och napp helt enkelt. Min äldsta slutade när hon var exakt två, gick på en dag! Så var inte rädd! Huvudsaken är att de slutar innan 3 år så det inte påverkar tänderna, som man får höra hos tandhygienisten 😅❣️

Lisa

Min dotter älskade sina nappar mer än mig! Men det var strikta regler från ca 18 månader, BARA napp i sängen! Sen när hon var drygt 2,5 började jag säga till henne att när man blir stor smakar nappen illa. Detta upprepades dagligen i några veckor. Så en dag målade jag på lite stopp-och-väx på nappen (utan att hon visste), när hon på kvällen skulle ha den tyckte hon att den smakade blä (såklart). Mitt svar: nej men, har du blivit stor nu?! Hon sträckte malligt på sig och sa att ja, hon är jättestor nu. Hon provade igen nästa kväll, men den smakade fortfarande blä. Sen var det klart, inga tårar eller tjat! ✌🏼

A-M

Min son hade napp då han sov fram till han var 3 år. Sedan var vi hos tandläkaren som sa att nu är det dags och sluta. Samma kväll så slutade han med napp och accepterade vad tandläkaren hade sagt om att han var stor nu. Så jätteskönt! Alltså inga problem alls med att sluta för hans del 😃 Nu väntar vi en bebis i april och jag hoppas verkligen på att även denna bebis ska gilla både napp och nappflaska. Sådan frihet när man kan dela som föräldrar på både matandet och tröstandet oavsett tid på dygnet 😃

jessicahallback

Ja frihet beskriver nappen perfekt!

Evo

Vi blev tidigt tipsade om napp på BB och båda två älskade napp från början. Så skönt! Men de använde den aldrig som tröst direkt utan bara för att stilla sugbegäret som var så enormt.. så istället för att hetsäta och kaskadskräkas upp allt fick de nappen när magen var full 🙈

Därför tog vi bort nappen runt fyra månader när de började äta ”vanlig” mat och det där värsta sugbegäret lugnade sig. Gick hur smidigt som helst!! Väl förberedd och med en långsiktig plan så kommer det, förhoppningsvis 😄, gå toppen 💪🏻

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.