2021-01-10

Jullovet

I dag är det sista dagen på jullovet. Det har både gått jättesnabbt och långsamt. Ska bli skönt att inte behöva laga massa mat när de stora är i skolan + inte behöva ha dåligt samvete över att jag inte orkar hitta på roliga aktiviteter. Går liksom inte hitta på så mycket i coronatider. Och apropå det så startar Zoes skola med distansundervisning de två första veckorna. Med matlåda från skolan på lunchen. Så skönt att de ordnar med maten.

Hittade den här texten på Facebook. Så kul!

Jag har en veckas jobb framför mig. Lyckas inte riktigt ta ledigt men hoppas på att kunna göra det efter den här veckan. Nästan i alla fall. Har en workshop online den 20 januari, det får vara finalen innan förlossningen. Så svårt att tacka nej till jobb som egenföretagare eftersom en aldrig kan veta hur det kommer se ut längre fram. Och så är det svårt att säga nej till roliga saker såklart.

Liana älskar tv?! Har inget dåligt samvete för det alls. Är ju superskönt.

Men börjar bli rejält sliten. Sover inte så bra på nätterna och får inte i mig så mycket mat som jag skulle vilja. Har börjar må illa igen och tycker det är sjukt jobbigt att andas. Vissa dagar känner jag total uppgivenhet och gråter mest hela tiden. Dagarna kring och på min födelsedag var så. Tror jag hade en av de värsta födelsedagarna på länge.

Känns skönt att jul, nyår och födelsedag är över. Ser fram emot våren med min familj som snart blir jättestor. Ser fram emot att ha bebisen utanför magen men är lite rädd för förlossningen. Ska prata med min barnmorska om det i veckan. Jag vet att det inte går att önska en enklare förlossning än förra som tyvärr var den värsta av alla. Men vill i alla fall försöka undvika en jättebebis igen och bli igångsatt för att inte gå över tiden. Var på tillväxtultraljud för två veckor sen som visade att bebisen redan ligger över ”normal”kurvan. Och nu på slutet brukar de öka i vikt som mest. Samtidigt så vill jag inte bli igångsatt kemiskt för jag har dålig erfarenhet av Oxytocindropp.

Längtar till det här. Även om det inte alls kommer vara lika lugnt och harmoniskt första tiden med en 1-åring som också vill ha uppmärksamhet.

Ska packa bb-väskan idag. Och hålla tummarna för att bebisen inte vill dröja allt för länge. Även om det är några veckor kvar till beräknad förlossning.

Hur fint?! Älskar att han ska fortsätta vara föräldraledig. Har varit fantastiskt för relationen att vara med om samma saker (ish, graviditet, förlossning och amning är ju svår att känna samma för).
20

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.