2020-11-18

Hur vet man vart gränsen går?

I natt kunde jag inte somna om efter att Liana väckt mig kl 05. Hon sov vidare och mina tankar vandrade vidare. Började tänka på ekonomin vilket garanterat gör mig sömnlös. Sen gick jag vidare till vad för jobb jag ska försöka göra innan bebis kommer och efter bebis kommit. Funderade också på vad som behöver ordnas innan bebis kommer och hur jag ska ordna så att jag blir ledig på riktigt i några veckor både innan och efter förlossningen.

För har känt mig extremt trött den senaste veckan. Har funderat över om jag är nära min brytningsgräns eller bara behöver ladda lite energi för att orka vidare. Och jag vet inte. Jag vet inte vart min gräns går och det är läskigt. För hur vet man när det är dags att tagga ner? När vågar man tagga ner som egenföretagare? Aldrig? Funderar också på hur jag ska kunna stänga av hjärnan i en vecka eller flera när jag lever så nära inpå jobbet. Och vad som händer om jag inte skulle orka mer.

En sak jag vet är vad som händer när jag nollat energin en dag. Jag blir arg och irriterad. Alla här hemma är i skottlinjen och mitt i det så förstår jag inte varför det är så. Har jag tur så kommer insikten på kvällen när jag vanligtvis brutit ihop och storgråtit men vanligtvis kanske den kommer dagen efter. Tidigast. Nu senast kom insikten faktiskt till mig redan tidigt på kvällen, jag kunde inte stoppa alla arga känslor men var förnuftig nog att lägga mig 20.30 och efter en lugn natt med Liana och sovmorgon till 07 😁 vaknade jag som en klokare människa. Det var i måndags och då lovade jag mig själv att det skulle bli en lugn vecka. Hittills har det inte blivit en lugn vecka. Men på fredag kl 11.30 går jag på helg.

Känns som ett blogginlägg med mycket svammel och inga svar. Ska försöka tänka vidare och landa i något bra. Sätta upp ett mål för när det måste vara slutjobbat för ett tag. Vad som är good enough.

44

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.