2020-06-15

Så här ser det ut på Ystad Skeppshandel

Idag får ni hänga med mig ut på jobb i min egen stad. Ystad Skeppshandel i hamnen bokade in mig för en fotografering och det fanns så mycket snyggt att fotografera där att jag fyllde hela minneskortet. Om ni är i stan så missa inte detta härliga ställen. Massa marin vintage, (kolla dykarskorna från 30 talet)  kläder  (Jens tröja tex) och det mesta du kan behöva för ett liv till sjöss.

Denna båt heter ”Snöbollen”

Ovanpå butiken finns en lägenhet så här kan man både bo och driva skeppshandel.

Inne i butiken ser det ut som en Jan Lööf saga

Kolla in dessa dykarskor. Påminner mig om boken Manhattan Beach (som vi läste i JWHFs bokklubb) Huvudrollsinnehavaren Anna Kerrigan jobbade som dykare under andra världskriget. Föreställer mig att hon hade skor som dessa.

Byggnaden är så drömmig. Pågatågen kör förbi precis bredvid så ni som åker till Ystad ser det på nära håll.

Såklart finns det tavlor med skepp…

och rep och snören till alla dina behov

…och dekorativa prylar

Så småningom ska man kunna köpa deras prylar via webben, men tills dess kan ni följa dem på Instagram 

Innan detta blev en skeppshandel var det ett varmbadhus. Här ser man en del av kaklet.

Tack för mig.
Det kommer bli mer Ystad-orienterade inlägg här på bloggen i framtiden då jag och Christin kommer jobba en del här ute tillsammans.

11

Kommentera

Anna-Karin

Så jäkla fint. Jag fattar inte hur jag aldrig varit där. Som det bästa museum och man får köpa saker.

jennybrandtgronberg

Ja precis. De har dessutom köpt upp ett lager en annan skepphandel precis. så massa roligt på lager

Älskar sådana här ställen!!! Tänk om man kunde hitta en bild från när det var badhus!

jennybrandtgronberg

Det borde gå att hitta =)

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.