2020-06-08

Vår bröllopsdag – explained – hur vi gifte oss utan gäster

Verkar som ni är många som går i giftastankar nu (baserat på responens från min bröllopsstorie på insta) så här kommer lite mer info om hur vi gjorde när vi skippade festen och gifte oss i all hemlighet på en åker i Skåne.

Ok så här var det…

Jag stod på en designmässsa med smyckesdesignern Bea från Atom47 och fingrade på hennes ringar, frågade ”Detta kan väl vara en vigselring?” och ”Kan du göra en till Jens med?

Så var det bestämt.
Jag och Jens hade pratat om att gifta oss i flera år och nu hade jag fixat ringarna.
Vi köpte fina kläder, bokade en vigselförättare via kommunens hemsida och gjorde hindersprövning.
Det hela gjordes helt i hemlighet, någon möhippa skulle det inte bli tal om.
Barnen fick reda på det bara några dagar innan och vi ringde våra föräldrar samma dag som vigseln.

Vi funderade länge på hur vi skulle göra dagen extra speciell och kom tillslut fram till att Tivoli i Köpenhamn löste många av våra önskemål – Massa god mat, underhållning och härliga miljöer dels för stämningen och för bilderna.

Barnen fick ledigt från skolan och vi vigdes en tidig vardagsmorgon på fältet utanför vårt hus sen körde vi till Köpenhamn och köpte åkband och ballonger på Tivoli.

 

TIPS FÖR ER SOM SKA GIFTA ER

MATEN
Köp matiga snacks. Hunger sätter in så fort nervositeten släpper efter vigseln.

MILJÖN  Innan vi bestämde oss för Tivoli tittade vi på olika weekendpaket. Miljön gör mycket för stämningen och bilderna så titta på hotell, slott och alternativa boenden för bra platser att hålla er vigsel på.

BILDERNA  Om ni inte anlitar en fotograf så se till att ni dokumenterar på annat vis. Köp en selfiestick till mobilen, eller ta er till en fotoautomat. Min syrra gifte sig i Las Vegas, de dokumenterade bröllopet genom en polaroidkamera, de bad vänliga främlingar fotografera dem tillsammans under dagen. (och ja, Elvis vigde dem)

Vi har sällan varit så fina som vi var på vår bröllopsdag såklart var bilderna superviktiga för oss. Men om jag släpat med min yrkeskamera till tivoli hade jag inte känt mig ledig, istället köpte vi en liten kamera i bröllopspresent till oss som vi tog med.

 

 

 

23

Kommentera

Veronika

Stort, stort grattis, congratulations och Mazel Tov i efterskott! Ni har båda haft enorm tur att träffa varandras själsfrände.

Enligt judisk tradition heter det att G-d redan i himlen väljer ut en sk besheret (själsfrände) till varje individ innan de föds; med andra ord, det var meningen att ni skulle träffas och leva ert liv tillsammans.

Jag önskar er ett långt och lyckligt äktenskap med många stunder av lycka och skratt, men även styrka och mod. Och självklart barnbarn i massor.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.