2020-05-30

Bland blommor, blad och arbetskollegor

Äntligen Fredag!
Jag avslutade arbetsveckan med att fotografera på Åbergs trädgård i Ystad med Kajsa och Christin.

Kajsa, Christin och jag har blivit arbetskollegor.
Sen Coronan bröt ut har vi stannat inne i denna lilla grupp och gjort jobb tillsammans. Ibland byter vi tjänster och tar fram bilder till våra olika projekt men oftast är det kunduppdrag som vi engagera varandra i, som idag när Kajsa behöver bilder till en ny kund. Jag har jobbat som fotograf hela livet men med JWHF kan jag även erbjuda mina kunder ett större perspektiv som styling och varumärkesutveckling via Christins kunskap och vassa blick.

Det finns många duktiga fotografer i Skåne, min styrka är personerna jag har som underleverantörer. ”Att synas” är viktigare än någonsin och sen coronan bröt ut har alla mina uppdrag handlat om just det: att synas, mina uppdragsgivare har ett annat behov nu än ”bara” nya foton, de behöve hjälp med kampanjer för att nå ut till fler. Att kunna planera och hantera en bildbank för dina sociala medier är inte enkelt och nu kan vi ta betalt för det som många kallar trams.

 

JWHF där vi alla bloggar (Christin driver) funkar nästan som en agentur. Ibland kommer jobben via bloggen, ibland från våra gamla kunder. Eftersom vi alla tre gör olika saker så konkurerar vi inte om jobben vi kompletterar varandra.

TIPS: Ni som driver eget: det är svårt att göra allt själv. Sätt upp ett system för att ha råd att anlita varandra. Jag har hittat en skribent som behöver foto. Vi fakturerar varandra varje månad, samma summa, som vi kommit överens om. Jag för mina foton och skribenten för sina texter. När vi närmar oss månadens gräns så hojtar vi till. ”Nu går jag snart över 6000kr på min faktura, vill du att jag avbryter här och fortsätter nästa månad?” Det har förändrar mina arbetsrutiner drastiskt till det bättre.

Hur som helst…

igår var vi iallafall tillsammans bland blommor och blad på Åbergs trädgård i Ystad. Kajsa höll i trådarna och vi plåtade för finska Marimekko.

Kajsa kom med en bil fylld av ängsblommor. (Jag jag vet det är ju ganska knas att ha med blommor till en plantskola, men trots Åbergs stora utbud så har de ju inte just ängsblommor, som var en del av Kajsas vision för fotouppdraget.

mmmm mörk himmel och dramatiskt ljus är min melodi

Det var plantor, katter och klänningar.

Mjau

Lilla idun hängde med på Christins mage.

10

Kommentera

Ni är ju bara för bra! 🌟🌟🌟🌟🌟

jennybrandtgronberg

tack detsamma Stina!

Camilla Gerdsland

Så härligt å fint!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.