2019-04-10

Böcker jag läst i Mars

 

Mars överraskade vår familj med ett sorgebesked. En nära släkting insjuknade och gick bort väldigt hastigt. Allt hamnar upp och ner och ut och in. Detta har återspeglat sig i mina bokval som ni kommer märka.

Från Skam till Självrespekt” av Marta Cullberg Westons
Denna fina och förlåtande bok hittar ni under samlingsnamnet “självhjälpsböcker”. Den berättar om den nedriga känslan skam, och om hur den kan sätta sig som en liten, liten tagg i vårt inre och sakta med säkert rispa ner vår självkänsla. Jag kom fram till många insikter av denna bok. Händelser som jag avfärdat som “trams som jag borde komma över” är nog just skam och efter att jag rotat i det så kände jag mig lättad. Ledde till att jag och Jens stod och kved, skrattade och grät av pinsamheter tillsammans.
Som vanligt: ALLT SVÅRT BLIR LÄTTARE ATT BÄRA AV ATT PRATA OM DET! Förlåt, menade inte att skrika, men vill poängtera att detta är viktigt. Ni som inte har en trygg person i er närhet kan kontakta någon av dessa organisationer.  Provläs boken här.

 

 

“Tillsammans” av Anna Kåver och Åsa Nilsonne
Bok om relationer och vikten av att se saker ur andra människors perspektiv. Detta tåls ju verkligen att upprepas, eller hur? Det är så svårt med människor tycker jag. Så komplicerade typer vi är. Jag lyssnade på denna, vilket jag rekommenderar, författarna läser själva in boken och deras röster är så trygga och behagliga. De berättar bl.a om vikten av att bekräfta sina egna känslor och hur det gör oss smartare i relationer med andra.
En snäll bok som uppmuntrar till personlig acceptans i en problematisk värld. 

 

“En annan Alice” av Liane Moriarty
Alice vaknar upp efter en olycka och har tappat tio år av sitt liv. Hon har glömt sina barn, att hon har pengar, ett färdigrenoverat hus och att hon inte är förälskad i sin man längre.
Rolig idé som får en att fundera på hur en utvecklas under tio års tid. Och det påminde mig om hur jobbigt det kan vara med småbarn som inte sover. Usch och fy.
Som andra böcker av Liane Moriarty var detta en bladvändare jag uppskattade.

 

 

“Grief is the thing with feathers” av Max Porter
Denna besynnerliga bok om sorg har jag läst flera gånger. Inte bara för att jag tycker om den men också för att den är svår att förstå och varje gång jag läser den hittar jag nya finesser i språket som jag tidigare missat. I boken har en familj mist en förälder. “Pojkarna” och “Pappan” turas om att berätta historien och i vart tredje kapitel berättar “Kråkan” som har flyttat in hos dem efter dödsfallet. Den har fötts ur sorg och förtvivlan och bor nu med dem i lägenheten, lämnar fjädrar på deras kuddar och plockar mat från deras tänder när de sover med öppen mun.
Spelas nu som pjäs på Barbican Center i London. Se så spännande den verkar. Peaky Blinders fans kommer känna igen vackra Cillian Murphy som Kråkan och pappan.

Böcker jag läst i januari
Böcker jag läst i februari

Böcker jag läst i mars

11

Kommentera

midis

Sparar denna lista, tack för tips. Och kram.

Jennie

Tack för tips!

vill bara säga att jag verkligen uppskattar dina boktipsarinlägg! det är en så bra och spännande blandning och jag får alltid oväntade tips (jobbar med böcker så det tillhör verkligen inte vanligheterna). gillade även din och violas video om bokhyllan. kan så relatera till den här vanmakten mitt i ett projekt när det börjar gå upp för en hur i förbannat helvetes jävla jobbigt det är och varför i hela helvetet skulle jag ta mig an det här projektet just nu? men heja heja, det blev ju urfint!

jennybrandtgronberg

Emma!
Vilken trevlig kommentar.
Tack för att du delar med dig så skönt att veta att en inte e ensam med ”problemen”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.