2019-04-09

En video om vår bokhylla

 

Jag rensar och sorterar ut mitt liv och hem detta år. Inte bara fysiska saker som böcker och pryttlar och förrådslådor utan även det digitala arkivet. Jag har varit en maximalist hela livet men nu står jag inte ut med det längre.

Sakerna jag gillar har jag klart kvar, men 50% av lösöret är ”bra att ha saker” som ska bort. I mitt rensande hittar jag reservdelar till maskiner vi inte ens har kvar. Flera rostiga verktyg, medlemskort, pennor som bara funkar ibland, tomma förpackningar, sladdar och omaka strumpor och vantar och extraknappar till skjortor vi glömt att vi haft.

Dessa saker gör mig deppig. Däremot tycker jag om att bläddra i böcker, ha på mig kläder jag trivs i och att botanisera bland mina loppisfynd. Förhoppningsvis blir dessa kära föremål lättare att hitta i och med denna utrensning. Hur som helst…

Jag rensade ut bokhyllan i söndags och tack och lov hjälpte viola mig att avsluta projektet när jag ville ge upp. Dessutom gjorde Viola en film om det som ni kan se ovan.

Och till er som inte pallar kolla videos har jag tagit några screenshots. Varsågod latmaskar!

Vi pratar om böcker och ni får följa mitt berg och dalbana-humör.
Tyvärr är ljudet också berg och dalbana men HEY! vi faktiskt nybörjare på det här med film.

Vi tuggar tuggummi och svär. Inte kul. Det ska vi sluta med tills nästa gång. Däremot är jag väldigt nöjd med det långsamma tempot och att även om det finns en röd tråd i videon (bokhyllan) så snubblar vi in på olika saker och mitt favoritord ”random” dyker upp när jag ser filmen. Livet e ju så.

Blir så nervös när jag pratar om att jag rensar ut. Denna ”bra att ha” mentalitet sitter djupt rotat i mig. Går ut i förrådet för att andas ut.

Här beskriver jag ”Brott och Straff” med orden ”Den har ändå nått”

Jens dyker upp och visar några favoriter ur bokhyllan. Såklart är det bilder i hans favoriter.

 

Som ni vet samlar Viola ihop till en ny telefon. Istället för att göra sysslor här hemma i utbyte mot pengar så har vi dealen: ”50 videos för en mobil” Vissa av dem hamnar här på bloggen.
Som när vi åkte till Malmö tex. Den kan ni se här!

15

Kommentera

Alexandra

haha skoj. skulle behöva göra det samma. Fick Jens behålla sina icons?

jennybrandtgronberg

Ja jag plockade upp dem ur loppis-högen

midis

Brott och straff är typ den boken som påverkade min gymnasie-tid allra mest, hahaha. Min svenska lärare sa ”det trodde jag aldrig christin”, haha.

jennybrandtgronberg

den är väldigt ångestfylld

Ines

Så kul att höra någon prata om böcker <3

jennybrandtgronberg

Ja det tycker jag också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.