2019-04-04

På lördag ska jag på kurs på folkuniversitetet

Längtar till på lördag, då ska jag gå på kursen ”Skapa storyn om dig själv som varumärke” med Christin och Sanna som jag haft turen att lära känna via JWHF.

Inför kursen har jag skrivit ner min företagsresa. Inventerat helt enkelt. Det brukar jag göra när jag anmält mig till en föreläsning eller liknande. För att liksom stämma av med mig själv om var jag är.

Jag har haft företag i massa år och var med och startade blogg i början av 2000 talet när det var så nytt och härligt. Fram tills nu nyligen har jag bara kört på utan plan. Tagit en dag i taget, inte haft någon framförhållning eller företagsplan. Bokföring har varit lika med ångest och jag har inte ens tänkt på hur mkt jag måste dra in för att kunna ta ut en (ordentlig) lön.

Tillslut höll det på att bränna ut mig totalt. Familjeliv, renovering och företagande utan plan visade sig vara ”too much on my plate” och jag var nära att ge upp företaget och ta en anställning. Inte bara för att jag vill ha pengar i pension utan också för att jag inte pallade med att vara företagare. Allt kändes så rörigt. Mitt bildarkiv, min fakturering, alla domäner, kommunikation med kunder, en miljon nystartade projekt utan slut och frågan ”vad håller jag på med?” ställdes dagligen i spegeln.

Men så hittade jag en online-coach som heter Mei Pak, som hjälpte mig bena ut mina problem. Bl.a hjälpte Mei mig hitta min motivation och min värdegrund och att tänka långsiktigt. Jag kanske ändå kommer vilja vara anställd i framtiden. Men innan jag tar ett sådant beslut vill jag ge företaget en riktig chans. Så jag skrev en treårsplan.

Jag är nu inne på andra året av den så om ett år ska mitt företag vara så välplanerat att det i princip kan skötas av någon annan.

Visst, fotograferande i sig måste jag göra men allt det där andra ska/kan någon annan sköta. Jag har ju , som många andra, flera ben i mitt företag: fotograferandet, vår konst, blogg och nu även workshops.

För att detta ska vara möjligt måste jag dels dra in tillräckligt med pengar för att kunna anlita någon att sköta det. Men viktigast av allt: jag måste kunna visa den personen HUR man ska segla min skuta, det tjatar jag om i min egen workshop ”Kreativ Struktur” där vi bygger vår egen bruksanvisning..

På lördag hoppas jag få bättre ordning på mitt varumärke. Det är så lätt att avfärda det som trams. (iallafall om du är en cyniker, som jag) Blir lätt så med nutida fenomen som influencers tex. Men det är ju ändå så att jag har ett varumärke. Jag bloggar, kör instagram och det är tack vare det som jag faktiskt har en inkomst. Så det ska jag ta på allvar.
Ser mycket fram emot detta.

 

 

 

9

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.