Se så härlig färg. Lila.
Tur jag skaffade färg förra veckan så jag kan stanna hemma hela denna och måla.

Vi får se hur länge det räcker men jag vill ha denna lila på trappen, matbordet och ett par väggar i studion.

Kulören heter Syrén 18, från Beckers.

 

6

Frank has been dreaming about coconuts for a while. He had seen a cartoon where the hero gets stuck on a deserted island. The hero’s quite strong and managed to knock down a coconut from a palm tree and open it with her bare hands. Crack! Then she drilled a hole through another coconut with her finger- put a straw in the hole and handed it to her companion so he could have a sip.
Is that even possible?” Frank asked. I promised him that we would buy him one and see if we can open it. That night as he fell asleep on my arm he mumbled: “tomorrow we´re going to buy a coconut”. Ha! Sometimes being a parent is so darn easy- all this kid wants is a coconut? he want´s it so bad he even talks about it in his sleep.

The next day Jens and Frank went to the store and picked one out. Back home Frank fantasized about how he would look with this cool new drink. He asked Jens if he could draw a straw on this picture so he could see, so Jens did.

Then he told our neighbor Walter about the coconut.

“Look!” Frank said “We’re going to drill a hole through it, so I can have a drink”
“Make sure you pin it down before you do, so you don’t get hurt”, Walter said. “Do you have a wood working bench? With a clamp?”

We sure do. In the shed. Let’s go!

Once we got to the shed we realized it was quite chilly. I fasten the coconut in the clamp, told Frank to stay there as I went inside to get him a sweater.

When I came back Frank had managed to crack the coconut by himself in the clamp. No need for a drill or saw then, great. He was quite impressed with himself.

Back inside it finally happens, he gets to try the milk. He’s so sweet and said it was good even though I could tell it did not taste like the milkshake that he was hoping for. Anyway he was very pleased with the whole situation, and could hardly wait to get to daycare the next day and tell his friends about it.

Detta inlägg hittade jag i mitt arkiv, från när jag bloggade på engelska på Dosfamily.com.

5

Detta är Macy. Precis som vår katt, Saba, är Macy en Laperm. En sk allergivänlig katt.
Jag älskar denna rasen. Så sällskaplig och rolig.

Det är Josefins katt och efter att vi druckit te på Beyond Us åkte vi hem till Violas kompis Josefin för att umgås med Macy och jag tog några bilder.
Rasen påminner om en hund på det viset att den vill hänga med en överallt, se vad som e på gång. Visst, de sover lika mkt som en vanlig bondkatt, men många upplever den som mer nyfiken på oss människor. Macy gillar t.o.m att åka bil.

För er som tänker ”OMG en Laperm måste jag ha” så finns det för tillfället 6 annonser på blocket.

Mjau mjau

7

Nu e det vår – upp med discokulorna!

6

Jag tog med min dotter Viola och hennes kompis Josefin på Tea Time på Beyond Us, som verkar blivit sådan hit. Det var fullsatt. Så roligt. Jag hann dock ta några bilder innan dess.

Viola och Josefin har känt varandra sedan de var bebisar. Jag och Jens bodde granne med hennes mamma, Maja på Sorgenfri i Malmö. Vi sammanfördes tack vare vår kärlek för TV-såpan ”Days of our lives”. Vi tittade på Days, drack kaffe och matade våra bebisar tillsammans.

Ni undrar kanske hur ”Days of our Lives” ens kom på tal? – Jo, Maja knackade på en dag och frågade Jens om ett datorproblem, när han sen startade hennes dator dök en skärmbild på Bo, Hope, Marlena och Sami upp. Jens kände ju direkt igen dem från min favvo såpa vilken han också berättade för Maja som genast bokade en TV date med mig. Att prata om Days of our Lives är något jag verkligen älskar så det blev en tradition som varade flera år.

Beyond Us var lika snyggt som vanligt.

Lyckades få dit Christin också, egentligen ville hon bara ligga på soffan och ta hand om sig själv. Men jag gav mig inte. ”Ta hand om dig själv kan du göra i morgon, kom nu hit på te!”

Med sig hade hon denna lilla solstråle.

Tea Party-lördag verkar bli en återkommande händelse på Beyond Us.
För 195 kr får du te/kaffe och tre tallrikar med smaskiga godbitar.

”Det smakar sommar” enades Viola och Josefin om. Fint ju.

Tack för oss.

 

17

En miljard bilder har jag på hårddisken. Det verkar nästan ofattbart, har jag verkligen kameran med mig ut så ofta? Ibland tror jag att det räcker att jag kniper med ögonen mot det jag vill ta en bild på så fastnar det automatiskt i min databas. Hur som helst, detta inlägg innehåller några av dem.

 

  1. Konstnär Linda Spåman har en husvagn. Jag ligger på dess golv och plåtar denna kråka som hon har i taket.
  2. Jag sorterar och säljer mina legogubbar. Ingen leker med dem längre, inte ens jag.
  3. Typisk dekandens i Köpenhamn. Resterna av modeveckans syns bland soporna.
  4. Pysslade till dyktuber till vår Big Jim docka.
9

Så blev det lördag ännu en gång. Tillskillnad från andra lördagar har vi en plan idag. Nämligen att lyssna oss igenom denna vägg. Jag tror jag börjar direkt med Lapp Lisa, sen tvärs upp mot taket till Salt n Pepa. Etersom vi har två Barbera tar jag en av dem som nr. 3, följt av Chaka och Neneh. Vid den tiden är det nog hög tid för lunch, det blir hamburgare med Cher. Eftermiddagen fyller vi med resten. Även om Jens är den stora musikälskaren här hemma så kommer Jens vara rastlös ungefär här och eventuellt tar vi en break med en tur till skogen och kanske halkar vi in på Spotify. På tal om Spotify så har Jens satt samman årets första JENNYOJENS spellista.
Den hittar ni här!

Ganska säker på att den innehåller ett par låtar ni aldrig förr hört. Så om ni känner er fast i ett musikspår och vill testa något nytt är denna listan något för dig!

7

Så här blir det alltid. De få gångerna vi har besök hemma hos oss så hamnar vi i soffan med en penna i handen. Att rita e kul, det tycker nästan alla när de väl kommer igång. För er som har en padda och vill börja rita/animera på den kan kolla tips nedan.

10

Hej!
Denna veckan går jag en kurs i webshop-skillz. Kursen pratar om AOV, ROI, CRO. Ska bli spännande att fatta vad det ens är. För att hålla fokus så har jag satt på kaffe, tagit på mig raggsockor för att hålla värmen och stängt av alla notiser på telefonen och datorn. Efter att kursen är slut ska jag belöna mig själv med ett avsnitt av Messiah, som iofs inte e så himla bra men innehåller massa vackra människor att titta på samt hebreiska och arabiska att lyssna på så helt ok underhållning.

Hur som helst så kör jag även fri frakt på våra ordrar idag. Använd koden FREEFORME för fri fakt idag.

OBS detta inlägg innehåller annonslänkar till JENNYOJENS , ett företag som jag har tillsammans med min man Jens Brandt Grönberg.

 

10

Vi tog långledigt över jul och åkte till Kanarieöarna. Jag passade även på att fira 40 år som människa. Hurra för mig. Jag och Jens gillar att gå runt planlöst och samla bilder och några av dem kan ni se här.

Här sitter vi och vilar på en trappa i Playa Del Cura.

  Här har det klottrats i trappan vi satt i på bilden ovan. Många bra namnförslag för bebisar 2020. PING MIDIS

Denna kameran tittar ner i en fin trädgård.

Ju trängre det är mellan husen desto finare är det när de prunkande växterna häver sig upp mot ljuset.

Det blir väldigt mkt ”många av samma” på sådana här ställen. Massa likadana solstolar, massa likadana balkonger, massa likadan människor. Ibland är det fint.

När platser förfaller i varma länder så ser det helt annorlunda ut än i sverige. Med värmen håller det sig torrt. Även om färgerna bleks snabbare så går förfallet långsammare. I sverige är det fukten som förstör, på Kanarieöarna är det solen.

Här har vi en annan som gör så gott hon kan för att stå emot erosionen. 40 år, nästan på dagen.

Man fäller upp sin lilla bom, och låser. Då kan ingen parkera i rutan man hyr.

Har har vi Valborg, min mormor. Eller nej det är ju jag dock väldigt lik henne.

Fin skylt tycker jag och många TV-kanaler på rummet.

 

Visst är det omöjligt att låta bli att plåta en palm när man är i ett varmt land? Det här gänget stod och hängde utanför vårt hotell.

Jens tycker att han ser löjlig ut när han vänder kepsen bakochfram. den är i vägen, när han ska titta i sökaren på kameran. Jag tycker han e gullig, som en dansk rappare.

16