I september vaknade varenda kotte och sa ”Idag ska jag ha väst”.
Vi åt Maxmål, målade ett bord och köpte en soffa på fyndavdelnigen, som tyvärr inte gick in i bilen.

Jens tog en vecka ledigt från jobbet. Vi hittade en plats i skogen där vi tror vildsvin sover. Såg tranorna flytta och badade i grustaget.

Min mamma odlar luktärter och har grävt ner sin första bokashi-kompost. Kollijox har tipsat henne om detta via videochatt och de är båda väldigt begeistrade och nöjda.

Min amerikanska syrra kom hem och köpte ett sommarhus på sydkusten. Precis bredvid våra föräldrars hus. Vi har varit där och grävt, röjt, skurat och rivit denna månaden.
Idag är det första dagen av oktober, syrran har åkt hem och jag hoppas på ett sista bad i sjön innan jag blir för feg av kylan.

 

20

Vi rensar ut och gör om på flera olika platser i vårt hem just nu.
Prio ett är studion. Coronan ställde till det för oss på flera olika sätt vilket har lätt till en omjustering på vårt företag. Jag har pausat min kurs Kreativ Struktur och tar inte några nya fotouppdrag. Kommer enbart jobba med mina återkommande kunder denna höst, resten av tiden lägger jag på vår shop jennyojens.com
Om 70 % av min tid är JennyoJens så måste ju studion även reflektera detta. Visar er när jag e klar.

  
15

Sedan min pappa som är billackerare gick e pension har jag fått måla mina möbler med roller. Det blir inte samma hårda blanka billacks feeling på ytan men jag ger inte upp för det. Har kämpat med detta bord nu ett tag men idag ska jag lägga sista lagret. Visar er det färdiga resultatet såklart.

 

12

 

Tisdag. Idag jobbar jag för andra dagen efter semestern. Igår var svårt. Trögt och varmt. Blev lätt distraherad av instagram, tvättkorgen, Jens och youtube. Men på kvällen blev det bad och då tog jag dessa bilder i kvällsljuset. Jag vet nästan FÖÖÖÖÖR fint. Nu ska jag tillbaka till jobbet.

18

Hej!
Här har ni mig, tillbaka på bloggen.
Fälten är skördade, löven börjar trilla av träden och naturen är solbränd precis som det brukar vara när skolorna drar igång för terminen.

 

/Jenny

10
  • Just wanna view more of
  • Style

Fredag var min sista arbetsdag innan semestern. Jag spenderade den hemma hos Emil och Johanna som har Tropical Scandinavia (där de säljer sina bilder, mattor och smycken). Jag har länge misstänkt att våra artprints från Jenny & Jens skulle passa bra tillsammans med deras konst så vi bestämde oss för att plåta en dag tillsammans. Jag åkte dit med fotografier som jag blandade in på deras väggar. t.ex ”This is art” ovan och ”In the Shower”

Det blev en härlig smällkaramell av konst made in Skåne.

Christin och Idun kom såklart förbi och vi snackade bebisar, corona och semester.

Chistin lånade ut sitt öga till oss och stylade efter devisen more is more, så som hon gör och hittade massa snyggt i lägenhetens lådor som passade bra på köksbänken.

Mattor Johanna, Emil och Viggo

Här ser ni inte bara Tropical Scandinavias prints, Jens ”Escape” och mitt självporträtt ”In the shower” utan även Malmöbaserade Swedish Ninjas lampa Little Darling

Flower Helmet” och ”Two birds and a cat

Ha en härlig sommar. Nu tar jag semester.

19

Min vår har precis som alla andras varit en förändringarnas tid. Det gör att även min sommar kommer att skilja sig från andra somrar på många sätt. På grund av coronapandemin har jag fått prioritera om i mitt företag. Fokus framöver kommer att ligga på att digitalisera min kurs Kreativ struktur och ta fram ny fotokonst tillsammans med Jens i företaget Jenny och Jens. Samtidigt fortsätter jag att arbeta vidare med mina nuvarande kunder lokalt i Ystad och via mitt nätverk i JWHF där jag bloggar och har mina kollegor.

Detta innebär att mitt sommarerbjudande om fotografering för kvinnliga företagare som jag haft sen 2017 uteblir denna sommar. Jag kommer överhuvudtaget inte att ta på mig några nya fotouppdrag eller nya kunder förrän tidigast till hösten. Kontakta mig gärna om du hade spetsat in dig på mitt sommarerbjudande eller har önskemål, tankar, idéer om fotograferingar längre fram i tiden. Det här är en osäker tid för alla, så låt oss hålla kontakten och hjälpa varandra genom förändringarna. Och så hoppas jag att vi trots allt får en riktigt härlig sommar!

 

6

Big Slap i Malmö 2017. Herre gud vad det är roligt att dansa.
Jag och Jens är inte ute och ”roar” oss så ofta, tvärt om försöker vi undvika det. MEN NÄR DET BJUDS PÅ DANS då kan jag inte hålla mig borta. Det är enda gången jag uppskattar en stor folkmassa. Man ska ju ingenstans mer än in i den sen ska man stå där och hoppa, känna sig som en ungdom, skapa kaos.

Hade det inte varit för att Jens jobbat med house-artister hade jag nog aldrig börjat lyssna på house över huvudtaget. Jag är lat, inte någon musikäventyrare precis, fastnar lätt i samma spår, bokstavligt talat. Men gud vad roligt det är på en housespelning. Jag kan dansa hela natten.

Ungdomar

Obligatorisk ”bild med kändis”

Jag, mitt i allt det roliga

Nöjda och trötta

Hahah jag ser så jävla glad ut här.

 

Denna tog jag med hem.

 

PS
Har även dansat på andra ställen, och bloggat om det, nedan:

Dansade till Swedish House Mafia på Madison Square Garden, 2011


Här dansade jag i Amsterdam, 2016


Här dansade jag i Stockholm, 2019

….och här kan ni se mer om omslagen Jens gjort

8

Min syrra bor bara ett par kilometer från oss. Denna sommaren ska vi umgås med hennes hund Sigge över lunch medans matte och husse är på jobb. Han e så jäkla go. Älskar dessutom deras hem som är fullt med prylar och fina vinkar.

 

 

11

Första helgen på sommarlovet var varm och skön. Vi hackade grönsaker utomhus och badade i havet. Jag hade dessutom kameran nära till hands så här får ni en inblick i hur det såg ut när det var som finast.

JAG ÄLSKAR TACOS! sorry, inte meningen att skrika men det är verkligen gott.

Men vi åt såklart inte taco hela helgen. Lördagkväll blev det hämtpizza efter ett dopp i havet.

Tyvärr är jag allergisk mot dessa.

Svarte strand är vår närmsta strand.

Jeansshorts och bryggor och lila nagellack.

Nät och plast, så snyggt.

14