Fredag var min sista arbetsdag innan semestern. Jag spenderade den hemma hos Emil och Johanna som har Tropical Scandinavia (där de säljer sina bilder, mattor och smycken). Jag har länge misstänkt att våra artprints från Jenny & Jens skulle passa bra tillsammans med deras konst så vi bestämde oss för att plåta en dag tillsammans. Jag åkte dit med fotografier som jag blandade in på deras väggar. t.ex ”This is art” ovan och ”In the Shower”

Det blev en härlig smällkaramell av konst made in Skåne.

Christin och Idun kom såklart förbi och vi snackade bebisar, corona och semester.

Chistin lånade ut sitt öga till oss och stylade efter devisen more is more, så som hon gör och hittade massa snyggt i lägenhetens lådor som passade bra på köksbänken.

Mattor Johanna, Emil och Viggo

Här ser ni inte bara Tropical Scandinavias prints, Jens ”Escape” och mitt självporträtt ”In the shower” utan även Malmöbaserade Swedish Ninjas lampa Little Darling

Flower Helmet” och ”Two birds and a cat

Ha en härlig sommar. Nu tar jag semester.

16

Min vår har precis som alla andras varit en förändringarnas tid. Det gör att även min sommar kommer att skilja sig från andra somrar på många sätt. På grund av coronapandemin har jag fått prioritera om i mitt företag. Fokus framöver kommer att ligga på att digitalisera min kurs Kreativ struktur och ta fram ny fotokonst tillsammans med Jens i företaget Jenny och Jens. Samtidigt fortsätter jag att arbeta vidare med mina nuvarande kunder lokalt i Ystad och via mitt nätverk i JWHF där jag bloggar och har mina kollegor.

Detta innebär att mitt sommarerbjudande om fotografering för kvinnliga företagare som jag haft sen 2017 uteblir denna sommar. Jag kommer överhuvudtaget inte att ta på mig några nya fotouppdrag eller nya kunder förrän tidigast till hösten. Kontakta mig gärna om du hade spetsat in dig på mitt sommarerbjudande eller har önskemål, tankar, idéer om fotograferingar längre fram i tiden. Det här är en osäker tid för alla, så låt oss hålla kontakten och hjälpa varandra genom förändringarna. Och så hoppas jag att vi trots allt får en riktigt härlig sommar!

 

5

Big Slap i Malmö 2017. Herre gud vad det är roligt att dansa.
Jag och Jens är inte ute och ”roar” oss så ofta, tvärt om försöker vi undvika det. MEN NÄR DET BJUDS PÅ DANS då kan jag inte hålla mig borta. Det är enda gången jag uppskattar en stor folkmassa. Man ska ju ingenstans mer än in i den sen ska man stå där och hoppa, känna sig som en ungdom, skapa kaos.

Hade det inte varit för att Jens jobbat med house-artister hade jag nog aldrig börjat lyssna på house över huvudtaget. Jag är lat, inte någon musikäventyrare precis, fastnar lätt i samma spår, bokstavligt talat. Men gud vad roligt det är på en housespelning. Jag kan dansa hela natten.

Ungdomar

Obligatorisk ”bild med kändis”

Jag, mitt i allt det roliga

Nöjda och trötta

Hahah jag ser så jävla glad ut här.

 

Denna tog jag med hem.

 

PS
Har även dansat på andra ställen, och bloggat om det, nedan:

Dansade till Swedish House Mafia på Madison Square Garden, 2011


Här dansade jag i Amsterdam, 2016


Här dansade jag i Stockholm, 2019

….och här kan ni se mer om omslagen Jens gjort

8

Min syrra bor bara ett par kilometer från oss. Denna sommaren ska vi umgås med hennes hund Sigge över lunch medans matte och husse är på jobb. Han e så jäkla go. Älskar dessutom deras hem som är fullt med prylar och fina vinkar.

 

 

10

Första helgen på sommarlovet var varm och skön. Vi hackade grönsaker utomhus och badade i havet. Jag hade dessutom kameran nära till hands så här får ni en inblick i hur det såg ut när det var som finast.

JAG ÄLSKAR TACOS! sorry, inte meningen att skrika men det är verkligen gott.

Men vi åt såklart inte taco hela helgen. Lördagkväll blev det hämtpizza efter ett dopp i havet.

Tyvärr är jag allergisk mot dessa.

Svarte strand är vår närmsta strand.

Jeansshorts och bryggor och lila nagellack.

Nät och plast, så snyggt.

12

Idag får ni hänga med mig ut på jobb i min egen stad. Ystad Skeppshandel i hamnen bokade in mig för en fotografering och det fanns så mycket snyggt att fotografera där att jag fyllde hela minneskortet. Om ni är i stan så missa inte detta härliga ställen. Massa marin vintage, (kolla dykarskorna från 30 talet)  kläder  (Jens tröja tex) och det mesta du kan behöva för ett liv till sjöss.

Denna båt heter ”Snöbollen”

Ovanpå butiken finns en lägenhet så här kan man både bo och driva skeppshandel.

Inne i butiken ser det ut som en Jan Lööf saga

Kolla in dessa dykarskor. Påminner mig om boken Manhattan Beach (som vi läste i JWHFs bokklubb) Huvudrollsinnehavaren Anna Kerrigan jobbade som dykare under andra världskriget. Föreställer mig att hon hade skor som dessa.

Byggnaden är så drömmig. Pågatågen kör förbi precis bredvid så ni som åker till Ystad ser det på nära håll.

Såklart finns det tavlor med skepp…

och rep och snören till alla dina behov

…och dekorativa prylar

Så småningom ska man kunna köpa deras prylar via webben, men tills dess kan ni följa dem på Instagram 

Innan detta blev en skeppshandel var det ett varmbadhus. Här ser man en del av kaklet.

Tack för mig.
Det kommer bli mer Ystad-orienterade inlägg här på bloggen i framtiden då jag och Christin kommer jobba en del här ute tillsammans.

11

Alltså kolla så gulliga. Min dotter Viola håller Christins Idun medan vi plåtar bröllopsinspo på Continental i Ystad.
Se hela inlägget här!

10

Allt väder är bra väder för en promenad enligt Jens. Jag är mer tveksam men lät mig övertalas och hängde med trots regn och blåst. Såfort vi parkerade bilen vid sjön så slutade det dock regna och molnen låg lågt som en kupol över oss. Nice att mobilkameran är så duglig så jag kunde dokumentera och nice att Jens är påhittig och vill ut med mig.

14

 

Kommer ni ihåg denna sängmöbel som vi byggde till Viola? Som sen Frank fick?
Hur som helst, när Frank till slut ville ha en ”vanlig” säng så lyckades vi hitta ett nytt hem åt detta kryin, hos våra kompisar i Röstånga.

Detta är Vanja och Viggo, deras sovrum har nästan på pricken samma mått som rummet hos oss där sängen stått. Vilken tur.

Vi var bjudna på kalas hos dem en dag i somras, då passade jag på att plåta sängen i sin nya miljö.

Se så snyggt pyntat den är med gosedjur och klistermärken.

 

PS Sängen byggdes och fotograferades för min och Isabelle McAllisters bok Rum För Kidsen. Som kom ut på Bonniers förlag 2014. Finns fortfarande att låna på bibblan.

 

11

Idag får ni hänga med hem till min redaktör Stina Lodén.

Stina bor i Lund, är skribent och håller kurser i läkande skrivande. Jag bokar in Stina med jämna mellanrum för planering av mitt företag. Stina hjälper mig med texter, nyhetsbrev och att fullfölja mina mål. Denna gången hade jag kameran med mig.

Vardagsrummet är fullt av böcker, kuddar och inramade prints.

Stina är en sucker för antecknigsböcker. De ligger på hög här och var.

En imponerande hög av Ikeakataloger.

Konst

Smart att ha puzzel under datorn för långa möten på zoom

Stina är en stickande människa. Korgar med garn och projekt finns nära till hands.

Stickad present till en vän.

Tack för denna gång.
Ni kan följa stina på @stina_loden

 

11