2020-09-01

Hej Höst

Det klickade till, som Carrie Bradshaw sa, och sommar blev höst. Som över en natt. Man kan inte påstå att jag gläds, det kan man inte. Samtidigt känner jag att den krispiga luften kommer med ett nytt sätt att andas på, ett lite lugnare sätt? Djupare andetag. Inte det där hets-flåset efter varje soltimme som måste jagas: sluta jobbet, snabbt till stranden, vad ska vi äta? Inget finns hemma. Ta en korv. Ta en hamburgare. Ta en pizza. Sena ljusa kvällar. Inga rutiner. Att svettas i tvättstugan eller med dammsugaren är inte ett alternativ. Det får vänta. Högarna av smutstvätt och disk växer. Vi undviker hemmet så gott det går. Allt luktar lite sopor och kiss från toabesök som ännu inte går helt perfekt till. Skönare att ta ett stopp i busken eller på gräsmattan. Skönare att vara i vattnet. Vattnet vattnet vattnet. Sommaren kom till sist och inte en droppe av den fick gå till spillo. Det är jag glad för, ändå, att vi tog varenda liten chans. Samtidigt som andras semestrar gjorde att jag jobbat fler timmar än någonsin (än innan barn, åtminstone) varje dag med lämningshets på morgonen och total-däckning vid nattning. En vår och sommar utan en enda minuts barnpassning/avlastning har satt sina spår. Men med en ännu oviss höst i sikte har sommaren åtminstone varit en plats att kunna röra sig på med mer frihet. Jag ser inte fram emot att få den rörligheten begränsad igen…

Jag ser däremot fram emot ett lugnare schema. Mer tid till planering. Mer tid hemma. Mer tid här. Vi har landat lite nu, känns det som. Städat, röjt och möblerat om i vardagsrummet. Allt känns luftigare och lättare. Idag har jag VAB:at för första gången någonsin. Det är alltså officiellt höst. Jag är redo. Inte sugen (som förra året). Men försiktigt optimistisk.

 

 

32

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.