2020-07-27

Hemester pt. 1

Så har semestern kommit och gått, som den har en tendens att göra. Tre veckors ledighet är över och nu är det vardag igen (men jag hoppas hoppas hoppas att det finns mycket sommar kvar ändå!)

Vi tar det från början: i semesterns begynnelse firade jag en mysig midsommarafton, med en underliggande känsla av ledsamhet som bara växte sig starkare av att komma hem till ett grått och kyligt Malmö. Jag fick ångest över tanken på att semestern skulle försvinna bort i en dimma av dagar som går utan planer, ätas upp av småbarns-logistik och alla nödvändiga sysslor som har en tendens att kräva sin tid. Jag behövde ett break och drog till Kallis, köpte jordgubbar i ett stånd precis vid bryggan och åt under grå himmel. Det var de godaste jordgubbarna jag någonsin ätit. Helt perfekta.

Vädret speglade sinnesstämningen – men som alltid kändes Kallis helande och tröstande. Jag fick nya krafter och ny ork. Lyssnade på The Daily (detta avsnittet, rekommenderar innerligt) och grät.

Tack Kallis, för att du tröstar så bra.

Nästa dag kändes livet helt okej igen och en inte jättespännande plan: åka till Mediamarkt och köpa ny micro + brödrost, blev till en rätt mysig utflykt.

Ditchade lite ansvar och drog till Västra hamnen för ett dopp. Varje uns sommar kändes för värdefullt för att gå till spillo.

Matchade med min favoritglass.

Hängde med min favoritperson.

Dagen efter bestämde vi oss för att åka på utflykt! Det skulle bli en fin dag och vi var helt inställda på att utforska Österlen (som står på vår sommar-bucket list varje år känns det som?) – men i sista stund beslöt vi oss för att köra på något enklare och närmre. Det fick bli Falsterbo! Pastasallad som matsäck och vindstilla strand som fortfarande var folktom i juni innan peak semester dragit igång.

Helt fantastiskt var det. Älskar F-bo.

Den allra viktigaste semesterplanen var att äntligen få träffa August och Linn. Efter en jobbig period av inskolning och sjukdom och annat krafs kändes det helt galet att inte ha hunnit träffa honom än. ÄNTLIGEN. Total lycka. Som jag längtat efter denna gosegroda och hans mamma och som jag längtar efter allt roligt vi ska ha tillsammans <3

Hoppade in en kväll på jobbet, trots semester, för att fira in vår nya uteservering, nya rättigheter och nya meny! Höll i quiz och åt en halv burrata. Jag sa ju att det skulle bli mer kul på Quiz-temat, har bara inte hunnit med att uppdatera här… Men vi kör torsdags-quiz hela sommaren – KOM!

En fantastiskt mysig kväll. Stans bästa ställe.

Nästa beach-dag skulle vi äntligen utforska nya lekplatsen vid handikappbadet. Så fin! Fick gott betyg av dessa två, men efter en stunds lek var det bara fokus på bad som gällde.

Och glass. Alltid glass.

Efter det blev det en spontan-pizza på Vicky och Mickes gård. Kvällen innan igångsättning. Så spännande, så förväntansfullt. Sista bilden på dessa två som duo <3 Duon som hängt med sen en sensommarkväll för snart fem år sen, när de träffades på min och Pers inflyttningsfest i den lilla Malmö-lägenheten som vi lämnat Stockholm för. Tänk om vi vetat då hur allt skulle bli? Livet, livet.

Dagen efter hängde vi på Ribban, fick regelbundna uppdateringar från BB innan det till slut blev radiotystnad och uppenbart att något var på gång. Några timmar senare var han här! Mer om det to come…

21

Kommentera

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.