2020-06-13

En superlyxig inte alls tråkig basgarderob från Arket/Afound

Alla plagg är från Arket/Afound.

Min kompis tipsade mig om en rabattkod hos Afound, så jag slog mig ner och klickade runt en stund. Det var längesen jag kikade in – men jäklar vad de hade grejer?!!! Fastnade en lååååång stund och fyllde fönstershopping-korgen till max. Speciellt hos Arket fanns massa finfina plagg nedsatta till väldigt bra priser. Arket är verkligen en favvis när det kommer till baskläder – vilket generellt är min allra sämsta gren. När det kommer till kläder ägnar jag kanske 10% av min uppmärksamhet till ”bas” och min garderob ser ut därefter: 20 festklänningar och två par jeans, typ. Vilket kan vara kul, såklart, men kruxet är de dagarna man står där och stirrar och känner sig för lat/trött/bekväm för festkläder men samtidigt inte vill se tråkig ut… Ett dilemma jag ännu inte helt lyckats lösa under mina 31 år på denna jord. Men med *åldern* har jag blivit allt mer sugen på att känna mig vardagslyxig och hitta fler basplagg i bra material och modeller som jag verkligen trivs i. Jag har samlat på mig tillräckligt med kunskap om min egen kropp och mina preferenser, så att jag numera kan se ganska snabbt vilka snitt jag vet kommer passa mig och vad jag känner mig bekväm i. Så skönt! Tänkte dela med mig av några saker jag kommit underfund med:

  • Luftigt och löst om magen! En midja kan vara trevlig, absolut, men vida klänningar och skjortor är det skönaste som finns. De vinner i 9 fall av 10.
  • Utställda croppade byxor. Min tid som stuprörsjeans-bärare är nog över för gott. Man ska aldrig säga aldrig men just nu känns de som ett trångt och trist fängelse jag inte vill tillbaka till…
  • Längre t-shirt-ärm = skönare och snyggare.
  • Inga skjortkragar. Använder fortfarande skjortor med krage ibland, men generellt får det mig att känna mig för mycket som en…. affärsman? Haha. Absoluta motsatsen till den jag är, med andra ord. Samma sak med kavaj – det går inte om den inte är lös, stor och avslappnad på ett sätt som känns så långt ifrån konferensrum och kontorslandskap som möjligt.
  • Min färgskala! Jag gillar inte svart, vitt och beige som länge kändes som De Enda Basfärgerna. Fel-felfelfel-feeeel, som Brasse skulle sagt: ett basplagg kan vara vilken färg som helst – så länge det funkar ihop med det andra du har i garderoben. Mina färger är marinblått, armygrönt, rostrött och vinrött. Släng in en senapsgul, orange, klarröd eller gammelrosa på det så funkar det hur bra som helst ihop! Det finns en massa färgtester och tjohej att göra om man är osäker, men jag skulle säga: testa prova nya färger. Kolla bland det du redan har i gardroben och se vad du trivs bäst i.
  • Satsa på ytterplagg – det är de som syns mest och används mest. Detta har jag faktiskt lyckats bra med under de senaste åren: jag har gott om jackor och kappor för vintern + kimonos och kaftaner för sommaren, som bara är att hänga över valfri outfit för att spexa till den lite. De får gärna ha färg, mönster eller andra roliga detaljer! Ytterplagg är livet!

Har massor av fler tankar och tips, bl.a. från båda mina takeovers på Labels We Love-kontot, som inte hunnit tas upp här på bloggen. Så mer om detta sen. Nu tänkte jag berätta lite om varför kläderna på bilden är min ultimata sommargarderob! Jag orkar inte länka till varje plagg (inte som att Arket betalar mig för denna lovsång?) – hoppas att det är okej. Vill ni kolla efter dem så finns alla hos Afound, som sagt.

Vi börjar från toppen: en lös härlig sommarblus i ett fint mönster som funkar till exakt allt? Tror jag skulle använda denna hela sommaren lång till alla kjolar och byxor jag redan har. Den svarta skjortklänningen är precis en sån modell jag älskar. Den känns även somrig utan att vara för bohemisk – vilket annars är ett fack jag tycker man lätt halkar ner i? Inget fel med det, men ibland vill man bara känna sig lite mer… city chic? Varför låter jag som en modetidning från 2004? I don’t know, men nu blev det så. Klänningen finns även i vitt – sjukt snygg men den får vi lämna till någon som kan hantera vita klänningar (ej jag).

Det svarta linnet har jag spanat på innan och det ser ut som det absolut ultimata svala coola snygga sommarlinnet! Spagetti-straps och massor av tyg. Så fint att ha till exakt allt, det med. Perfekt att ha på stranden och sen gå och ta en drink i på kvällen. Byxorna är mjuka och sköna och liknar ett par jag BOR i från Carin Wester – men dessa är ribbade vilket får dem att kännas betydligt lyxigare/mindre som ett par mjukisbrallor. Dessutom har de fickor! A girl’s best friend.

Den randiga tröjan är från herravdelningen och har tight ringning i halsen, vilket jag gillar. Är antagligen lösare och längre i modellen också, vilket också passar mig. En randig tröja är det ultimata plagget, faktiskt. Det säger alla och det är för att det är sant. Kjolen är i samma ribbade material som brallorna och lös i passformen den med. Lite av en gamble (fanns ingen bild med hur den ser ut på…) – den får inte kännas för fodral/pennkjol – men jag tror den skulle funka på mig! Väldigt trevlig färg, hur som.

Den rostbruna tröjan har en djup ringning som kändes lite kul/modern, även om jag precis sagt att jag gillar höga halsar. Men ska det nu vara ringning ska det vara ordentligt – inget tramsigt mittemellan. Dessutom: en perfekt ärm och trevlig färg, här med. Tightsen är i 100% mulberry silk och förutom att det känns sjukt lyxigt tänker jag att de är toppen som långkallingar när det blir kallt. Fancy långkalsong är väl ändå något slags vuxen-goals? Det beige linnet är också i siden och samma modell som en underklänning jag har i svart som är den bästa, cleanaste, skönaste underklänningen jag hittat. Tänker att detta är perfekt under vad som helst där man behöver ha något neutralt + superskön och fin att ha till alla ljusa sommarplagg.

Slutligen: skorna! De bruna espadrillerna i skinn med lite platå måste vara de ultimata sommarskorna? Perfekt stad-möter-strand feeling. Behöver dom (kanske faktiskt på riktigt eftersom jag bara äger sommarskor med öppen tå… Inte alltid man vill gå i det, speciellt på jobbet.) Den nätta klacken i silver/beige är the epitome av sköna/men ändå festliga, passar till allt/men inte tråkiga. Finns inte i min storlek, kanske lika bra…

När vi ändå håller på finns dessa perfekta vardagsväskor också på samma ställe. Kostar mycket mindre pengar än de ser ut att göra, speciellt med lite extra rabatt! HINOW26 ger 20% extra – för vem är jag att hålla på den infon nu när jag suktats med massa fint?

Använd den bara till sånt ni verkligen behöver. Jag ska försöka göra detsamma! <3

12
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Anna

Tack för inspo! Vad var rabattkoden…? 🙂

Står längst ner i inlägget 😉 HINOW26 ger 20%

Anna

Bästa inlägget, som gjort för mig?! Köpte byxorna, randiga tröjan, svarta linnet och blusen. Mycket nöjd, ffa med byxorna!!

Men är det saaant? Haha vill se!!! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.