2020-06-12

Maj i mobilen

Jag har varit hemma sjuk hela veckan. Förmodligen inte covid, men man vet ju aldrig… Det enda jag vet är att jag är sämst på att vara sjuk. Blir verkligen ETT med sjukdomen. Orkar varken ha vettiga kläder eller tvätta håret eller laga riktig mat som kanske skulle hjälpa tillfrisknadsprocessen? Obs, vi pratar inte om att inte kunna göra allt det där pga sjukdom – SÅ sjuk är jag inte. Det är mer ett state of mind. Förvandlas vid minsta känning till en degig sjukdomsklump på soffan/sängen och undrar om jag någonsin varit/kommer bli människa igen? Aja, låt oss se tillbaka på månaden maj ur mobilen istället:

Bevis på att människo-jag finns! Första maj på stranden i nyklippt frilla.

Hängde en röd handduk på balkongräcket pga så gör man första maj i Covid-tider.

Spanade på snygga coola Karin som provade kläder hos Kajsa!

Fick in Amandlas fina fruktskålar på jobbet. En av dessa sitter i vårt sovrum nu, som kanske eller kanske inte kommer kännas hyfsat klart snart. Då får ni se.

Det har ätits en och annan nybakad banankaka med grädde och nötkräm också. Mmmmm.

Hjälpte Vicky och Micke att flytta in i deras nya lägga vid S:t Knut! Slutet på en era av två minuters promme mellan våra hem = sorgligt, men början på en ny med bebis som snart kommer och en heeeeelt underbart perfekt lägenhet i mysigaste området = inte så sorgligt alls! Här är Sofie, Matilda och Larsson/Eliasson-papporna in action.

Skolade in dessa på förskolan, som ni vet <3

… och använde dagarna hemma åt att prioritera inredningsprojekt över städning. Som ni också vet (det städades också till slut, som synes!)

Blev nöjd! Fortsättning följer.

Åt onsdagsmiddag på Jonathans gård: vegokorv med bröd-test skulle göras. Jag gillar Peas of heavens, men den nya Incredible-korven var poppis bland övriga. Till efterrätt åt vi klassikern choklad i banan i ugn (blev godare än på grillen!) inomhus pga KALLT.

Kallt var det också när vi skulle ha utomhus-överrasknings-baby shower för Vicky och Micke. Det stormade rejält och väder-stressen var total. I sista stund bytte vi location från stranden till vår innergård. Men mysigt blev det ändå!

Päronen-to-be fick ett mystiskt bud med instruktioner. Det var inte superlätt att frakta ballonger på cykel i storm ska ni veta. Svetten när de slet sig och for iväg och jag sprang efter mitt i gatan och bilar tutade och en man till slut kastade sig ur sin bil och fångade åt mig? Det var actionfyllt, no mistake. En ballong strök med på vägen, men det får ändå räknas som godkänt resultat!

Dom bästa <3 Blev till slut duschade med presenter och hälsningar och hotellnatt och det var allt som räknades! Att få fira och skämma bort dom lite.

Sen passade det tydligen för värmen att äntligen komma och ALLT slog ut!

Vi firade sommaren och Kristi himmelsfärd i Folkets Park.

Falafeltallrik och pizza! Pippi fyllde år och Ava ville ha tofsar (Ines vägrar fortfarande).

Tänk, nu var den här. Sommaren jag drömde om i december.

Eller inte… Vi hoppades få fortsätta njuta av värmen på Ven – men den försvann lika snabbt som den kommit.

Men det gick bra ändå. Vi planterade rödbetor med morfar och skördade rabarber!

Lekte i regnet och vattenpölarna.

Gjorde paj av skörden.

Och vilade. Som alltid på Ven <3

Kom hem igen.

Fint det med!

Sen firade vi av dessa kärisar på jobbet <3 Kelly ska jobba på Österlen i sommar och Vickan ska ha sommarlov innan universitetet drar igång.

Vi tog en AW på L’enotecas innergård, som varit på min want-list i flera år känns det som? Äntligen.

Åt god Melanzane och drack godare vin.

Sen gick vi vidare till Bastard. Kolla mina gosiga kollegor!

Där beställde jag, Alicia och Nannalovisa in alla desserter på menyn och delade. DRÖMT om detta typ varje dag sen dess? Jordgubbssemifreddo med pistage, rabarbergalette med mandel, chokladsorbet med olivolja och havssalt. Ahhhh, det var så JÄVLA gott! Vill ha detta igen NU.

Tog en runda på stan för att införskaffa badkläder till dessa två och gick såklart en sväng förbi jobbet. Ava och Ines älskar att vara på ”mammas jobb” aka bada bollhav, leka i trappan och på ”gungan”. Hehe, drömjobb.

Var tvungna att äta lite banankaka också, såklart.

Sen tog vi de nya badkläderna och invigde plaskdammen i Rörsjöparken – aka vår alldeles egna pool! Hur lyxigt? Okej, inte helt egna, men det kändes lite så just då – innan ryktet hunnit spridas om att vattnet var igång.

Fick ääääntligen in Henry Rude på jobbet och haffade klänning + hårband omedelbart. Henry Rude är min vän Victorias märke och ni vet ju redan att jag älskar hennes väskor. Som blivit så poppis att jag ser dem på var och varannan axel i Malmö, överallt. SÅ sjukt kul!!! Efter att vi stängt butiken vi hade tillsammans 2017 vet jag att Victoria gick i tankar på att sätta företaget på paus – men precis då kom hypen igång på riktigt. Så himla glad att få jobba med henne igen, (även om hon fysiskt är kvar i Italien ett tag till…)

Sen åt jag middag med mina favvo-preggos som har TVÅ DAGAR mellan sina due dates. Hur sjukt? Nu är det bara upploppet kvar och snart är de här bägge två <3 Deras små killar.

Sandy’s Baby B fick en liten prelle och mom-to-be lite blomster för att vi inte kunnat vara med på hennes baby shower. Vi satt på Vickys nya mysiga innergård som kommer bli häng-stället nr 1 i sommar, känner jag på mig!

Maj avslutades precis som det började: på stranden! Men nu med badkläder och sommarens första dopp, istället för jackor och blöta kalla strumpor.

Ines och Ava med sin gudmor och stjärn-lillebror i magen! Gråter. Tänk att när juni är slut finns han. På utsidan. Då vet vi vem han är och hur han ser ut och (kanske) vad han heter (hehe)? Ofattbart! Trodde att jag skulle uppleva Vickys graviditet på ett annat sätt eftersom jag gått igenom en själv – men jag förstår lika lite som när jag själv var gravid. Går inte att ta in. Nu måste jag bara hålla mig frisk så jag kan få bebisgosa heeeeeela sommaren! Längtar ihjäl mig.

Tack maj, vilken fin månad ändå? Trots allt. Trots att den där kvällen med dröm-efterrätterna slutade med att jag satt på toaletten och grät framför ett videoklipp som alla delat på Instagram. Trots att allt sen dess haft en hinna av sorg och hjälplöshet över sig. Inte minst denna sjukvecka när jag sträcklyssnat The Daily (gör det ni med!) panikgråtit och känt en gnista av hopp om vartannat. Jag tror att det kan ske stora politiska förändringar nu (vilket jag är mer intresserad av än att alla tar sitt eget ansvar för att ”läsa på” om rasism – vilket, missförstå mig rätt – såklart också är positivt, men ändå inte känns ens nära tillräckligt.)

Vi fortsätter prata om det. Och om sommaren och om nytt liv och havet och efterrätter. Det finns plats för allt samtidigt, här iaf. Hoppas ni tycker det med.

14

Kommentera

Kajsamagdalena

Fint fint fint!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.