2020-05-13

Hej från föris!

Första inskolningsveckan är snart slut. Idag har jag lämnat skruttarna på förskolan längre än två timmar, för första gången. Det känns SÅ bra och så jobbigt. Bra att vi fick en fantastisk förskola till slut. En förskola jag faktiskt jobbat på själv, en gång i tiden! Mitt första riktiga jobb efter gymnasiet. Det har gått några år med andra ord, mycket som förändrats – men samtidigt mycket som känns precis som då. Jag trivdes väldigt bra, och den känslan finns kvar. Lokalerna är fina och gården stor och härlig. Bara fem minuters promenad från oss (SÅ otroligt skönt…) Men självklart jobbigt att se dem, mina hjärtan utanför kroppen, uppleva nya saker som känns läskiga och ovana. Men mest roliga, såklart. De jublar när vi kommer fram och vill springa rakt in i dinosaurierummet. Bara det: att det finns ett dinosaurierum till mina små dino-lovers <3

Har redan fått två uppdateringar idag: Nu har de dansat ute-disco och ska snart gå in. Nu har de somnat efter maten. Hjärtat lättas. Att vara hemma med dem om dagarna denna månaden, när Per började jobba igen – och sen själv jobba på kvällarna, samtidigt som vi håller oss på avstånd från familj och vänner har varit tufft. Tillsammans med andra jobbiga situationer som tagit på krafterna. Denna månad har känts väldigt ensam och isolerad och deppig. Jag har haft dåligt med tålamod och varit sur och räknat ner dagarna till förskolan skulle börja. På så sätt känns det som en otrolig lättnad, även om det tar emot lite att säga det. Jag älskar att vara med tjejerna, men alla välmenande tvillingföräldrar som klappade oss på axeln och sa ”det blir bättre” hade helt klart en annan upplevelse än vi, haha. Bebislivet var en lätt match jämfört med 2-års-life, kan vi säga…

Nästa vecka har jag tagit ledigt från jobbet för att kunna vara tillgänglig för förskolan. Jag drömmer om den veckan hela tiden. Jag ska vara hemma och i bästa fall försöka komma ikapp med allt som fått lida denna månad (detta år?) Vill storstäda överallt, styra upp vårt sovrum, rensa bland kläder, hitta någon lösning för hallen (och i en drömvärld måla om både hall och vardagsrum…Ja, jag sa dröm.) I ”värsta” fall hoppas jag åtminstone få vara helt ensam en stund och ligga raklång på soffan.

Om ni tycker detta var ett märkligt inlägg en onsdagkväll så är det för att det skrevs i fredags men inte publicerades förrän nu. Som det kan vara. Hur det gått med min ”lediga” fixarvecka får ni en uppdatering om imorgon (förhoppningsvis, hehe…) Godnatt!

20

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.