2020-02-16

Ensam-eftermiddag i Köpenhamn

För några veckor sen var jag ledig en måndag och åkte in till Köpenhamn ensam. Att åka till Norreport och börja på Stilleben är ju tradition by now. En äkta godisbutik för vuxna.

Promenerade vidare förbi ett riktigt danskt ställe. Öppet till 06. Bara det!

Gick in på Atelier September som annars är omöjligt med barnvagn. Myste i fönstret med min kaffe medan mobilen laddade. Det kändes pirrigt och härligt att få göra något man tänkt på länge, även om det bara var en kopp kaffe. Som storstad och semester i miniformat en helt vanlig måndag.

En annan väldigt dansk grej var att korsa gatan och komma in på denna innergård för att låna toalett. Noll procent tillgängligt.

Nästa stopp blev Beau Marché såklart. Världens finaste butik tror jag. Där inne vill jag bo.

Så vårigt och härligt med vita tulpaner. Det vill jag ha hemma nu.

Ville ha allt men köpte iaf en liten sak. Hejdå Beau Marché! På återseende.

Gick in på Illum en sväng också, det var längesen! Men härligt. Jag gillar ju köpcentrum, speciellt när de är såhär trevliga. Även om det regnade och var grått var Köpenhamn i technicolor som alltid.

Efter ett snabbt stopp på HAY house mittemot var det dags att skynda sig till kvällens event: Career Day med By Babba. En fullsatt kväll med keynotes och panelsamtal om modebranschens framtid, karriär, entreprenörskap m.m. Kul, intressant och fint ordnat! Jag kan bli motsatsen till inspirerad när samtliga paneldeltagare rabblar långa universitetsutbildningar (för let’s face it: kommer nog inte orka mig till skolbänken igen i första taget, även om man aldrig ska säga aldrig…) Och känner mig nog som minst hemma i situationer där man ska prata ”karriär”. Usch, då slår imposter syndromet till som alltid. Därför var det riktigt skönt med inslag som Angela Eitebet, head of global Marketing & PR på Stine Goya, som på frågan om vad som var det bästa ”career advice” hon fått svarade: ”they’re just shoes!” med en axelryckning och ett stort leende. Lite så ju. Inte liv och död.

Slog mig ner på en tom stol och det visade sig vara bredvid en gammal vän som jag gick på cheerleading med i högstadiet (yes, jag är gammal cheerleader! DM-guld och SM-brons: de enda medaljerna jag har och med största sannolikhet någonsin kommer ta, det får man väl ändå skryta lite med?) och som jag senare i livet lånat kläder till Robyn hos, när hon jobbade med PR för bl.a. Henrik Vibskov. Men det var ju också många år sen nu. Så kul att se henne, hur som! Liten värld, etc.

Och på tal om gamla bekanta var det bästa Aida som bjudit in. Hon är CEO på By Babba i Sverige nu, men för många många år sedan jobbade hon på Nyheter24 och hejade på mig när jag tävlade om att bli moderedaktör för Modette.se. Hon är en så fin, varm och inspirerande person! Believe me att alla personer jag stötte på i den vevan av livet inte var det, hehe… Blev så glad av att se henne.

25

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.