2020-02-14

Saker som gjort mig ☺

Är i något av en svacka just nu, ledsen och trött. Därav brist på energi att göra något annat än slötitta på TV när jag inte jobbar eller kramas/tampas med barn. Tänkte därför att det kunde vara välbehövligt att lista lite fina/glada saker som jag sett/hört/gjort på sistone:

☺ Såg Oscarsgalan trots att jag skulle upp och jobba dagen efter och egentligen inte var särskilt sugen efter förra årets snoozefest till gala. Tydligen tyckte de att det funkade bra utan programledare (det gjorde det inte?) och körde därför på samma upplägg i år. Ofattbart, imho. Men att se galan är ändå en tradition som jag och Per haft tillsammans de senaste 12 åren (och på egna håll innan dess). Så jag höll mig vaken. Och det var ju ändå värt det när Parasit vann bästa film som första icke-engelskspråkiga filmen någonsin. Filmhistoria ju! Bästa som hänt sen Moonlight vann (efter att presentatörerna fick fel kort! TV-historia. Parentes inom parentesen: Gud, började gråta nu när jag kollade på klippet, fyfan vad starkt det var!!!) Älskade Parasit.

☺ Har också sett sista avsnittet av Kalifat som absolut inte gör en glad – det kan jag nog säga utan att spoila något. Men jag blir glad av faktumet att det görs kvalitets-TV med bra manus och fantastiska skådisar – som vågar ta risker. Påmindes om hur sällsynt det är när jag slötittade ett avsnitt av en annan svensk dramaserie och höll på att gå under av tråk.

☺ Screenshottade i vanlig ordning ALLT från Selam Fessahayes visning i Köpenhamn (från Lisa som gjort set designen). Ger mig så mycket glädje, detta. Har ju skrivit om alla känslor förut: läs här.

☺ Sparade även rekordsnabbt Stillebens samarbete med Lyngby porslin. Är så sugen just nu på att ha en vuxen hel servis med matchande allt – men kan inte riktigt bestämma mig för vad jag gillar i servisväg. Kommer inte köpa någon nyproducerad, men hade inte tackat nej till denna om någon ville ge bort såklart. Kan absolut tänka mig ett uppläggningsfat eller skålar.

☺Apropå Stilleben så var jag en eftermiddag/kväll i Köpenhamn förrförra veckan. Mer om det snart. Köpenhamn gör mig väldigt glad, rent generellt. Längtar så mycket efter mer Danmark till våren, vill väldigt gärna till Thorvaldsens Museum där jag aldrig varit! Kolla bara:

☺ Denna bild från februari förra året är månadens bild i Ines & Ava-kalendern som hela familjen fick i julklapp. Den hänger i vår hall och är det sista jag ser när jag går ut genom dörren på morgonen. Den gör mig väldigt glad.

Ingen vidare förklaring behövs va?

25

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.