2020-01-04

Nyårsmiddagen

Nyårsafton började med att jag jobbade till kl. 15. Sen gav jag mig ut för att köpa blommor, framförhållning som man har! Hade sett några glittriga torkade på Bunches inne på H&M Home som jag tänkte skulle passa till nyårsdukningen (som jag lovat Vicky skulle vara typ såhär snygg… hehe) men det var givetvis stängt. Åkte ner i Hansas källare och hittade dessa guldglittriga grenar som fick duga, även om de såg mer silvriga ut såhär på bild? Haffade det bästa jag kunde hitta på torget (rosor, orkidé och en oklar mixbukett) + offrade en orkidé hemifrån. Blev rätt fint ändå även om den glittriga historien mest var vass och sticksig och släppte glitter överallt. Egentligen mest en pain in the ass, tbh. Aja, blommor är inte min bästa gren (pun intended!) Men nu går vi vidare:

Vi hade bjudit över Vicky och Micke på middag och ett lugnt nyårsfirande. Tyckte jag tog i ordentligt förra året, så orkade inte riktigt rodda något stort denna gång… Vicky (som är läkare) skulle upp och jobba kl. 8 nästa morgon – och vi har ju två små väckarklockor utan snooze-funktion – så en hederlig nyårsmiddag lät bra i våra öron. Däremot skulle vi unna oss en riktig lyxig sådan! Lite av pyntet från guldfesten fick också åka upp för feststämningens skull.

Det var absolut ostron, champagne, chips och löjrom! Allt som ser dammigt ut på den skrynkliga duken är glitter. Så behöver ni inte fundera på det. Fokusera på allt gott istället.

Våra fina gäster och grannar och bästisar. Tillsammans skulle vi välkomna femte året som Malmö-bor (vi flyttade ju hem till Malmö samtidigt som Vicky, hösten 2015 – kanske årtiondets bästa beslut?) Under de snart sexton år(!) jag och Vicky känt varandra hade vi dessutom aldrig bott i samma stad tidigare. Major life-upgrade.

Och vi! Som alldeles snart har tretton år tillsammans. Mycket siffror nu men så blir det när det är nyår. Bokslut, osv.

Tredje förrätten var blomkåls-buffalo wings. SÅ sjukt gott är det. Sen åt vi en vegansk ”boeuf” med potatispuré för att vi hade ju inget bättre för oss än att äta hela kvällen?

Eller jo, vi spelade en runda spel också. Väldigt mysigt!

Sen vaknade som sagt en liten skrutt av alla höga smällar! Ines hade varit rädd och tyckt att ”pang bom ute” var ”läskigt” under kvällen, men som tur är lyckades hon sova gott hela natten. Ava däremot var väldigt road av fyrverkerierna!

Passade på att ta en bild tillsammans! ”Bara” ett barn? Så märkligt det ser ut, haha.

Vi drack Mickes guldbubbel och började förbereda desserten medan Ava själv hämtade en stol och parkerade sig vid fönstret <333 Älskade lilla busfrö.

Efter desserten (karamelliserad ananas med glass) tog jag fram dessa lyxpraliner som jag haffat på Saluhallen. Champagne och brynt smör! Galet goda. Perfekt avrundning på stora lyx-ätarkvällen.

Obligatoriska parbilder innan vi skiljdes åt för att sova in det nya året. Kolla så mysiga och fina! Så mycket kul vi ska ha 2020!

Även en bild på resterna. Nedbrunna ljus och pipmuggar och stök. Som det ska vara <3

25

Kommentera

V

Så fint <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.