2019-12-10

På sistone

Dags för en kik i mobilen på vad som hänt senaste veckorna! Jag har varit på Far i Hatten och firat Victorias 30-årsdag. Det regnade och discokulan snurrade övergivet på uteserveringen. Det var så vackert och melankoliskt, samtidigt dök tanken upp att rätt som det är är det sommar igen. För så är det ju.

Har ätit massa gott på jobbet. Det är så farligt hur mycket gott vi har i caféet! Avokadomacka med pocherat ägg, och min absoluta favorit: baked french toast. Den knäckiga kanel-crumblen som är på toppen är det GODASTE. Ni måste måste smaka.

Har hängt upp adventsstjärnor och julpyntat på riktigt. (Även ritat en del kaniner åt dessa två…)

Fixat och donat på jobbet. Gjort ett party-bord åt Lagerhaus t.ex.

I helgen var jag ledig och lördagens första mission var att fixa sista fotot till årets julklapp. Finklänningar fick åka på. Helt galet att de passar nu, dessa som jag köpte när de var yttepyttesmå och la i låda för framtiden <3 Nu har gosisarna flyttat in i vårt gamla sovrum och har nya riktiga sängar och klämma i luggen. Hade kunnat skriva ”stoppa tiden” om det inte vore för att det på riktigt blir roligare och roligare för varje dag! Och jobbigare på många sätt. Men roligare.

Lördagens nästa anhalt: Kitchen & Table, högst upp i Malmö Live, där jag och Matilda bestämt att vi skulle dricka dagsdrinkar och äta brunch!

Sandy joinade oss! Kolla sicket snyggo!

Jag åt eggs florentine och så delade vi på amerikanska pannkakor med banan, valnötter och karamell. Gott!

Flyttade till baren och fortsatte prata. Så mysigt med lyx-lördags-häng!

Sen åkte jag och Matilda till jobbet där vi hade ett event med Voi, el-sparkcyklarna ni vet? De hade hjälmverkstad och alla som var med fick en gratis hjälm. Perfekt, pga behövde verkligen en. Målade nyckelpigor på för att matcha Ines och Ava som har nyckelpigehjälmar. Ritade fler favvogrejer som kanin (eller ”Bababa” som det heter på deras egna språk) och snigel (som heter ”Akta dig”).

Efter nattning smet jag iväg en stund igen, eftersom Hi On Life och STRNG WMN skulle ha release för deras samarbete! Så peppad på det. Älskar Hi On Life och vi har ju STRNG WMN på jobbet, så har lärt känna grundaren Waixu litegrann. Kändes spontant som en perfect match!

Tog fram min fluffjacka för första gången denna säsong! En favorit. Så sjukt varm är den.

Kolla bara på Hi On Lifes grejer!!! Här på bild – och här i italienska Vogue när vi ändå håller på. Wow alltså. Så kul att de finns här i Malmö. Älskade detta printet med Grace och Dolph.

Partyt var i en festlokal/ett galleri bakom Willy’s Katrinelund. Såhär såg det ut inuti.

… och såhär utanför. Bra vibe.

På söndagen hängde vi hos mamma och tog sen en sväng till Konsthallen.

Utställningen var fin, även om det inte blev så mycket fokus på den när man samtidigt ska jaga efter två små galenpannor. Saxar lite från Konsthallens hemsida:

”Den amerikansk-irakiske konstnären Michael Rakowitz har tagit på sig en livsuppgift: att bevara de historier och minnen som är kopplade till platser och artefakter som inte längre existerar eller är spridna för vinden. Sedan 2007 har han arbetat med att återskapa de historiska objekt som försvann vid plundringen av Iraks Nationalmuseum i Bagdad 2003, i spåren av den amerikanska invasionen. Men istället för att reproducera föremålen i t.ex. sandsten eller brons väljer Rakowitz att nyttja varuförpackningar, konservburkar och andra bruksföremål från mellanöstern som på olika strapatsrika vis importerats till USA. Artiklar som en gång varit behållare för mat, tvättmedel och godis men som nu får rymma den irakiska diasporans minnen och historier.”

Så bra. Och fruktansvärt sorgligt samtidigt såklart.

Tjejernas fina tröjor från Blaou är lite stora, köpte storlek 3-4 år så de ska kunna ha dem länge. Rätt som det är passar dom med. Svindlande tanke.

19

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.