Sponsrat av H&M Home

2019-11-24

En festdukning med (actual) guldkant

Förra helgen fick jag äntligen chans att fotografera min tolkning av vinterns festdukning med H&M HOMEs fina julporslin. Ni vet det vi hade till invigningsmiddagen på Beyond Us? Jag lånade hem ett gäng tallrikar från jobbet och fick komplettera med annat fint ur julkollektionen. Kolla bara:

Jag ska ärligt säga att jag inte brukar lägga mycket krut på dukning… Det brukar oftast inte bli så mycket tid över för denna tidsoptimist – utan det blir fokus på mat i första hand (och att det inte ser ut som ett bombnedslag hemma i andra hand…) Synd, för det är ju så kul att duka och blir så himla stämningsfullt och pampigt när man väl anstränger sig lite!

Med det sagt så är detta verkligen ingen avancerad dukning. Duken och linneservetterna (som jag också köpt på H&M HOME, men förra året och i våras) är ostrukna, som synes, och det får de ju vara – eller hur? Servetterna är rullade och dubbelvikta och inknölade i farmors gamla mässings-servettringar. Inte svårare än så. I stort sett allt jag använder i dukningen här hemma är sånt jag ärvt efter farmor, mamma, eller hittat second hand – men jag gillar verkligen H&M HOMEs utbud, fina detaljer som känns lyxiga och som man kan variera för att skapa lite personlighet och sätta färg på dukningen.

Jag ska erkänna att jag spanade på bordsduknings-inspo på Svenskt Tenn (de gör ju det så bra!) och hade denna våriga dukning med snäckor och havstema top of mind – sen lyssnade jag på Elsa Billgren och Sofia Wood som hade ett helt avsnitt av sin podd där de pratade om att duka med havet som utgångspunkt. Så unik man är, kände jag… Men så fick det bli ändå! Jag hade sett fram emot att äntligen använda mina små Fornasetti-fat med snäckmotiv. Jag köpte dem i en vintagebutik i Stockholm när vi bodde där och jag absolut inte hade råd att lägga massa pengar på små pyttesmå svindyra fat utan egentligt användningsområde. Men blir man kär så blir man. Köpte dem i födelsedagspresent till mig själv och har inte ångrat mig en sekund!

Hur fint matchar de inte med gulddetaljerna och det geometriska mönstret på H&M HOME-porslinet?

Sen blev det mörkt. Så som det är just nu. Visste ni att i Skåne har vi haft 12 soltimmar under hela november? 12 timmar! Rekordmörkt har det varit. Man behöver med andra ord vältra sig i allt ljuvligt mysigt humörhöjande man kan komma på. Som att bjuda in till middag och tända massor av ljus! Den bästa aktiviteten jag kan tänka mig just nu. Jag längtar så mycket efter att samlas runt matbordet i jul i alla möjliga olika konstellationer. Familj, vänner, mer familj. Ska kanske se till att bjuda hem på middag till min födelsedag också?

Kakfat säger du? Ostronfat säger jag! Hur fint? Äta ostron ska man självklart göra, speciellt när man har havstema på dukningen. Något annat vore ju otänkbart. Och dricka champagne (eller valfritt bubbel, men jag har en presentchampagne som behöver drickas upp – och no time like the present!) Och duka fint, som sagt. Allt som ger guldkant – både bildligt och rent bokstavligt talat!

Jag tycker champagneglasen är så himla vackra! Känns så lyxigt att dricka ur såna här kupor. Det svallar och skumpar men det är ju så härligt?

Ostronen öppnades med ny ostronkniv som killen i fiskdisken på Saluhallen slängde med när jag undrade hur man ens gör om man inte äger en ostronkniv? Åts sen framför datorn i soffan. För just denna kväll var de bara rekvisita. Av den bästa sorten. Men snart ska jag bjuda hem på riktig middag! Längtar efter att laga moules eller spagetti vongole eller något annat riktigt göttigt. På tal om soffan så har H&M HOME så många lyxiga kuddar och inredningsdetaljer i sin Holiday-kollektion som jag också fått hem. Det kommer mer i nästa inlägg helt enkelt!

Hörs snart igen!

17

Kommentera

V

Röstar ja till födelsedagsfir!!! <3

Sandy

Såå fint. Röstar också ja till födelsedagsfir!! 😀 <3

Sandy

PS VAR har du köpt de färgglada ljusen? Var inne på Emmaus idag för att hitta men där fanns inga 🙁

Dom är leftovers från JWHF-event hehe, men Lagerhaus!!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.