2019-11-14

Mina mest använda plagg

Min kära bloggkollega Lina skrev på Instagram att hon ibland tvekar att lägga upp en outfitbild om hon känner att hon redan haft på sig plagget på bilden flera gånger. Jag har också skrivit om precis samma sak, när jag gästpostade på Instagramkontot Labels We Love förra hösten: hur jag aktivt försöker komma bort från snedtänket som vi blivit matade med från konsumtionssamhället: att nytt = rätt och att bära samma saker om och om igen = fel. Ett av mina mantran är att byta ut tanken ”det här har jag haft förut…” mot ”det här längtar jag efter att ha på mig igen!” Det borde vara eftersträvansvärt att älska sina kläder så mycket att man vill bära dem varje dag, inte att ha en garderob proppfull av saker som känns förbrukade efter någon användning.

Apropå detta uppmanade en av mina absoluta insta-favoriter Monika (som även gästbloggat här på JWHF!) mig och flera andra att visa våra mest använda plagg. Jag blev så inspirerad att jag kände att det fick bli ett blogginlägg istället för en insta-post.

Kimonojackan från Ganni är en annan favvo jag aldrig tröttnar på!

Först ut är mitt utan tvekan mest använda plagg. Mina svarta croppade jeans från Carin Wester i modellen ”Doris”. De är sköna OCH snygga. Passar till allt och jag har dem i stort sett varje dag. Såpass att jag är rädd att slita ut dem helt och faktiskt överväger att köpa ett par till exakt likadana…

Leoväskan från Henry Rude är också en favvis! Den kan få ett helt eget inlägg, hehe.

Jag har dem på mig på lekplatsen med kidsen, på jobbet och på fest! Konsert, middag, klubb, allt. Älskar dem. Men ett par svarta jeans var kanske inte världens roligaste svar, så vi slänger in några favvo-grejer till:

Mitt absoluta favoritplagg som jag alltid känner mig snygg i, hur många gånger jag än haft det, är min prickiga kaftan från Rodebjer. Jag har faktiskt fem(!) stycken såna här fantastiska sjok i olika tyger och mönster, men denna har jag haft längst och använt mest. På sommaren är detta det ultimata beachplagget. Perfekt att kasta över bikini och funkar bra som omklädnings-tält på stranden.

Känner mig alltid snygg och lyxig i denna. Även när jag är svettig och nybadad. Eller rättare sagt särskilt då! Agave heter modellen. Livets plagg.

Sen har vi den här klänningen som jag köpte på H&Ms outlet på Entré. Jag gav inte många kronor för den, trots att den fanns till fullpris i andra butiker samtidigt. Sånt gör ju att man kan känna sig orimligt nöjd över ett köp, man hatar ju inte ett fynd?

I vanliga fall tycker jag att de flesta klänningar är antingen sommar- eller höst/vinter-klänningar. Jag gillar tanken på att använda allt året om, men ofta är det material, färger och mönster som gör att jag ändå tenderar att dela upp dem efter årstid. Den här klänningen är ett undantag som jag verkligen använder året runt! Jag har haft den på påskafton, sommarfest och julafton. Jag älskar materialet och modellen, de puffiga ärmarna och den gröna färgen. Precis som med kaftanerna är den mysig, skön och snygg på samma gång!

Senast hade jag den på invigningsfesten för mitt nya jobb! Som ni säkert läst om här på JWHF och hos Christin, Sandy, Kajsa, Karin och Lina. Men jag ska såklart också skriva om det! Väldigt snart… Hörs då!

21
  • Just wanna view more of
  • Style

Kommentera

Jessica

Hej, tror inte att jag såg vart dina svarta sneakers är ifrån, de med kardborreband? Så himla fina och passar till det mesta!

Jaa älskar dom! De är från Samsoe Samsoe och jag ångrar att jag inte köpte ett extra par av dem för nu finns de inte kvar… Hoppas de kommer med något liknande, hittar jag så säger jag till!

Maggan

Superbra inlägg ??

Men tack <3 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.