2019-10-31

Bilder från Berlin

Nu ska vi titta lite mer på vår helg i Berlin! Vi anlände till Berlins Hauptbahnhof (lyckades jag stava rätt?) strax efter 14 på torsdagen. Sjukt smidig resa med tåg från Malmö och byten i Köpenhamn + Hamburg. Berlins tågcentral är rätt mäktig.

Vi hade fått tips om Monbijou Hotel av min kompis Anna som bor i Berlin. Det ligger vid Hackescher Markt och var supermysigt!

När vi kom fram sa dom i lobbyn att vi blivit uppgraderade till svit. Life goal ändå att bli uppgraderad? Två nöjda 😏

Så fin utsikt från rummet – förlåt, sviten!

Vi vilade lite på hotellet och begav oss sen ut för att äta. Åt på en jättegod vietnamesisk resto vi hittade precis runt hörnet – också win! Att lyckas snubbla över nåt bra direkt. Inser nu att jag inte skrivit upp namnen på ett enda ställe vi åt på. Så det blir ingen mat-guide till Berlin, det här. (Men om ni undrar över något särskilt kan jag säkert leta upp!) Utforskade området runtomkring och hittade bl.a. dessa ställen som kändes ”väldigt Berlin”, hehe.

På en bro stod en snubbe i Spider Man-kostym och gjorde såpbubblor. Man kan ju inte inte älska såpbubblor?

Sen begav vi oss mot kvällens konsert! På YAAM. Där stod fotoautomater överallt och det kan man väl inte heller motstå? Vi väntade en halv evighet på remsan, men den kom till slut <3

Beställde banan-öl i baren! Sen körde Pat Thomas & the Kwashibu Area Band. Så sjukt bra. Bananölen var också otippat god?

Nästa morgon åt vi god frukost på hotellet.

… och shoppade lite på Carhartt. Favvo-butiken, hehe.

Gick runt och plåtade höstmysiga Berlin-vyer. Vi hade knappt något på vår agenda, så vi strosade mest omkring. Så skönt att inte ha några måsten.

Sen mötte vi upp Anna! Som jag saknar henne. Vi har känt varann sen vi var barn, bodde grannar som små och var sambos i Stockholm. Jag var fikasugen och hon visade ett ställe som sålde tyska munkar. Tog en med lemoncurd som var SÅ god. Kommer gå tillbaka hit when in Berlin.

Efter snabb omsvidning på hotellet begav vi oss ut igen.

Vi behövde äta något och snubblade över detta supersnygga ställe.

Jag åt burrata med aubergine och Per åt pizza. Gott!

Sen skulle vi vidare på konsert nummer två, som egentligen var hela anledningen till att vi bokade in vår Berlin-weekend just vid detta tillfälle. Per hade nämnt att det vore kul att se Leroy Burgess, en disco-gubbe som Per spelat en del här hemma! Så inför hans födelsedag i somras googlade jag på var vi skulle kunna se honom. Sen sa Per att han gjort exakt samma sak, hehe.  Konserten var på Festsaal Kreuzberg och var även denna väldigt bra. De serverade väldigt starka rom & cola, men jag hade lite ont i magen och var så akut-trött att jag knappt orkade stå på benen. Jag som brukar orka en del var heeeeelt slut. Så party-päronen i Berlin begav sig hem till hotellet så fort konserten slutat. Festen skulle fortsätta på annan plats fram till kl. 10 nästa morgon – men den Berlin-resan får bli i ett annat liv, haha.

Nästa dag sken solen och det var underbart varmt! Jag avverkade det enda jag hade på min Berlin-lista: shoppa Birkenstocks! Velade mellan de fina Madrid-sandalerna som Kajsa har, men det blev klassikerna till slut. Fast i lack.

Sen gjorde vi det Per hade på sin Berlin-lista: gick i skivaffärer och shoppade snacks på Veganz <3 Efter det mötte vi upp Anna och hennes pojkvän Phillipp och gick till Tempelhof – en gammal flygplats som nu är mest ett stort fält där folk hänger omkring, flyger drake, åker rullskridskor, osv. Så fint! Fanns en liten community garden också.

Sen kikade vi in i Annas och Phillipps lägenhet en snabbis! Så mysigt. En del saker jag bott med också <3

På kvällen hade vi bokat bord på en supermysig tapas-restaurang. SÅ gott, väldigt spanskt. Alla på restaurangen pratade spanska, blev väldigt sugen på Spanien. Madrid är kanske min favvo-stad i Europa, har bott i Barcelona några månader, men skulle vilja utforska mer!

Sen tog vi en drink på en mysig bar.

… och tog en sista selfie i guldhissen innan vi somnade sista natten i Berlin. Tidigt på morgonen dagen efter tog vi bussen tillbaka till Sverige. Autobahn var avstängt så det var hyfsat osmidigt, vi missade färjan i Rostock och blev ungefär två timmar försenade. Nästa gång blir det tåg åt båda hållen! För jag vill definitivt tillbaka, snart. Tyckte väldigt mycket om Berlin.

19

Kommentera

Caroline

Så fin resa ni verkar ha haft! Har du några bra Madrid tips? 🙂

Jaa den var fin <3 Såklart jag har! HAr publicerat ett gammalt inlägg i repris nu: https://justwannahavefun.se/jasminjahja/2019/11/03/2018-11-2-mini-madrid-guide-genom-instagram/ Kram!

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.