2019-09-27

Mitt jobb ♥

Foton av bästa Jenny som jag nu fått glädjen att JOBBA med

Det är så roligt att jobba. Kan ärligt talat säga att jag inte saknat att jobba en enda dag under min föräldraledighet, men är trots det verkligen så glad över mitt nya jobb. Har jobbat i 4,5 vecka och om exakt 4 veckor öppnar vi: Beyond Us! Det är MYCKET nu, så att säga… men det är SÅ kul.

Innan jag blev sjukskriven och föräldraledig hade jag också ett roligt jobb, jag jobbade som kommunikationsansvarig och senare verksamhetschef på ett socialt företag som skapade pedagogiskt material och aktiviteter för barn om miljö och barns rättigheter. Det var ett drömjobb på alla sätt förutom att jag jobbade i princip helt ensam när det inte var aktiviteter. Jag dräneras på energi av att vara ensam (telefonkontakt funkar tyvärr inte, det tar mer energi än det ger…) Vissa funkar tvärt om, jag som är 96% extrovert (tror dock procenten sjunkit litegrann post-kids hehe. Uppskattar numera EGENTID som aldrig förr) fyller på mina batterier och energidepåer genom att vara runt andra. Därför blir jag trött, deppig och orkeslös när jag tvingas vara ensam.

Mina gulliga kollegor: Frida, Paloma och Petra <3

Med det i åtanke hade jag i stort sett bara ett riktigt kriterium när jag började söka jobb på nytt: jag ville vara på en social arbetsplats, del av ett bra GÄNG. Mina arbetsuppgifter spelar mindre roll än det sociala sammanhanget. Jobbet blir inte roligt om jag inte har roligt på jobbet. Så är det bara. Jag funderade mycket på om jag skulle satsa på mitt egna företag, men kom hela tiden fram till att, nej. Jag pallar inte vara egen – hur kreativt och fritt det än må vara.

Det som slagit mig efter dessa veckor på jobbet är HUR MYCKET jag saknat den sociala tillvaro som ett jobb kan vara. Känslan i kroppen har varit nära på euforisk. Det slog mig när jag stod på jobbet en dag: hur glad jag var över att ha gått förbi vår grannbutik och tjena tjena-snackat med de som jobbar där. Att redan ha internskämt med kollegorna. Smågrejer som är allt. Jag blev nästan gråtfärdig. Har träffat så många roliga människor på dessa fyra veckor, skrattat så mycket, har så mycket mer energi. Går runt och glittrar som en The Sims-gubbe som har alla sina behov på max. Hehe. Vill jobba hela tiden för att det är så kul – men har samtidigt inga problem att stänga av och bara vara med kidsen när jag kommit hem. Det är så obeskrivligt skönt att jobba med andra kvinnor som själva har barn och ställer rimliga krav. Jag jobbar hårt, men har mycket tydligare gränser än innan barnen kom. Har inte dåligt samvete när jag är ledig. Går hem klockan 16 när jag slutar (för det mesta, har ju hänt att jag är så uppslukad av jobb att jag glömmer bort tiden… Förlåt Per och bebbarna <3)

Nästa vecka kommer teamet dessutom utökas med en massa nya roliga personer. Ska bli så himla spännande! Och sen, när vi väl öppnat så ser jag fram emot att se lokalen förvandlas till en äkta fritidsgård dit alla är välkomna på kaffe, fika, snicksnack, träning, events, möten eller bara häng. Hoppas ni alla kommer och säger hej, ofta!

:)))

Kram från arbetslinjen! Skoja.

27

Kommentera

en-lang-blondin

Känner så mycket igen mig i din jobbkänsla!
Och HUR SKOJ ska det bli att se allt när ni är klara.

<3! Jaaa det ska bli så skoj! LÄNGTAR!

V

Så fint inlägg <3 du är bäst!

DU är bäst <3

Alltså! Jag är så himla peppad på att se vad det är ni öppnar. Och jag kan verkligen sakna det du skriver. Visst, kul att vara egen, men att få vara en del av ett deppigt och kul gäng är fan ALLT!

Jaaa du måste ju komma ner och hälsa på :*

majadelborn

Åh, låter som en dröm! SÅ kul!!!

Tack finaste du <3 :)))

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.