2019-09-07

Juni genom mobilen

Det har verkligen inte varit mycket blogg-action denna sommar. Så som det blir när varje solstråle ska insupas och semesterdag carpas. Nu, däremot, har jag ett sånt enormt blogg-sug att det inte är sant! Ny termin, ny start, mörka kvällar och regnrusk = bra bloggtider. Sitter och skriver detta medan tangenterna knapprar ikapp med ett riktigt monsunregn utanför fönstret. Känns som att det ger extra flow till skrivandet? Jag tänkte titta tillbaka från allra första början av sommaren, häng med på juni genom mobilen:

Eller, okej, vi börjar faktiskt sista maj. För då hade H&M bjudit in till konsertkväll på Moriskan och jag gick dit med Vicky. De hade gjort så fint på Moriskans uteservering!

Min kompis Ana aka Gnucci stängde kvällen med en MEGAshow, as always när hon levererar <3333 Blown away! Tidigare under kvällen körde mega-gullisarna Oscar Zia och Leslie Tay. SÅ bra kväll, som blev ÄNNU bättre när vi cyklade vidare mot invigningen av MJ’s in the Park! Ett sån där once in a blue moon-sommarkväll där stämningen är på topp. Kanske den bästa utekvällen i Malmö någonsin? Iaf på väldigt väldigt länge. Festen fortsatte in på första dagen i juni, när min pappa och hans fru Agneta hade gemensamt 60-årskalas hemma hos sig! Det var också väldigt kul, har knappt en enda bild förutom denna ovan på min mamma och faster Dewi + dansgolvet.

Vi drog runt på stan och kände att sommaren var på gång trots allt, även om vädret fortsatte pendla fram och tillbaka… Sandlådor och lekplatser utforskades som aldrig förr!

På nationaldagen åt vi brunch i solen på Vicky och Mickes gård, sen hade vi strandpremiär! Lite kallt i vattnet, så inte 100% poppis hos tjejerna ännu… Men det skulle det bli ändring på under sommarens gång!

De flesta dagarna spenderades här. I vårt älskade hem och stökiga kök, men med den ljusa varm-kalla försommarsolen utanför fönstren.

Sen åkte jag till Stockholm på ensamresa, men det har ni ju redan sett.

<3

Precis innan midsommar hade vi IL2L-bebis-dejt hos Annas föräldrar i Falsterbo! Marias lille Olof var knappt en månad och fick hänga med stor-tjejerna för första gången. Vi var dessutom nästan helt ensamma nere på stranden. En riktig dröm-dag.

Jag gick till Kallis och njöt för fullt. Tar alltid en selfie på väg ut för att försöka kapsla in känslan efteråt. Den totala lyckan och mjukheten i kroppen.

Vädret höll i sig, så vi åkte till Ven!

Jag plåtade vackra rosor i mängder i alla trädgårdar. Ser inte så mycket ut på just denna bilden, men de hängde i klasar överallt! Så fina.

Tog promenader upp till bageriet och köpte världens bästa bröd och bullar, på Venodlat durumvete. Och en rabarber-muffins. Helt underbar.

Avis Pavis.

Såhär ser dagens outfit ut på Ven: sportsockor i sandaler, havsrufsigt hår och gammal skjorta. I en solnedgångsdans.

Tillbaka i stan var jag hemma hos faster för att hjälpa till att möblera om och vara smakråd. Dewi har alltid ett litet (eller stort) inredningsprojekt på gång, hehe. Allt blir alltid så fint.

Gick på 30-årsfest för världens bästa Fatime! Finns ingen så peppande, driven, hjälpsam, rolig, engagerad och omtänksam som hon. Den tuffaste jag vet, men en riktig mjukis när det kommer till hennes syskonbarn, speciellt dessa två små underbara. Njöt så av att få vara med och fira henne ordentligt med all släkt, vänner, kollegor och salig blandning människor!

Var fin och SVETTIG i min bästa dansklänning. När det är Fatime-fest blir det alltid dans. Ringdans. Albansk-Makedonsk, arabisk, latinamerikansk – all slags dans blir det. Per hade ett dj-gig samma kväll, så för första gången sov tjejerna borta hos sin farmor! Sov ut ordentligt och låg sen på stranden med en bok. (Förra bokklubbsboken, som jag fortfarande inte hunnit läsa klart. Blev inte mycket läst den här sommaren… Ny chans med nya boken, ni är väl med?)

Efter att ha njutit av ensamheten en stund var det såhär mysigt att få tillbaka sina älskade skruttar! Satt och kikade lite på inläggen från förra sommaren och även om det är cirka 300% mer kämpigt att rodda runt på två 1,5-åringar än två 0,5-åringar så har vi ändå lyckats över förväntan, måste jag säga. SÅ tacksam att vi har familj som kan och vill avlasta, det är helt ovärderligt. Och tacksam att jag har Per som värnar om rutinerna medan jag har en tendens att flyta iväg… Speciellt när det är sommar och ”semester”, hehe. När vi möts på mitten brukar det bli en bra balans mellan att behålla lite spontanitet men undvika fullt kaos. Även om det också blir en del kollisioner på väg dit. Skriver det för att jag tänker på att mobilen mest fångar de där härliga stunderna man vill minnas, inte de andra – som också finns. Det vet ni ju, såklart, men ändå. Tål att sägas.

Slut på juni. Vi fortsätter sommaren en annan dag!

23

Kommentera

Saknar Juni nu. =)

Visst gör man 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.