2019-07-21

Min solohelg i Stockholm (del I)

Nu har det gått över en månad sen min spontantur till Stockholm. Känns som om det var nyss, men samtidigt har ju en hel halv sommar gått sen dess – det vill säga en hel halv evighet! Hur som, del ett av min första solosemester sen jag blev mamma kommer här:

Hela våren hade jag längtat till Stockholm. Jag bodde ju där mellan 2011 och 2015, och efter flytten tillbaka till kära Malmö har jag fortsatt vara i Stockholm och jobbat regelbundet. Men nu hade det ju gått nästan ett år sen sist! Märkte att jag saknat staden och vännerna där. Hade skrivit upp massor på min mentala vill-göra-lista och funderat på när och hur det skulle passa att åka upp. Var vi skulle bo och hur jag skulle kunna få med hela familjen på mina planer. Men när jag nämnde det för Per så sa han bara: ”åk!” – så det gjorde jag!

Eller ja, först skrev jag ju till Josse och frågade vad hon hade för planer helgen därpå? Det visade sig att det skulle bli stor födelsedagsmiddag för hennes kille Felix som fyllde 30! Perfekt timing. Så jag bokade biljetter och crashade deras fina lägenhet i Enskede, där jag fick ta över deras gulle-Otis rum i två nätter <3 Bäst är dom!

Jag tog ett svintidigt tåg på fredagsmorgonen för att riktigt maxa min visit (och för att det var billigast, hehe). Det var ju som sagt allra första gången jag lämnade tjejerna i mer än en hel dag, så två nätter kändes lagom att börja med…

Första stoppet på listan över saker jag absolut inte ville missa i Stockholm var utställningen med Luke Edward Hall på Svenskt Tenn! Hade sett så många fina bilder därifrån, och dessutom är Svenskt Tenn – strange as it may sound – faktiskt en av grejerna jag saknar mest med Stockholm. Har alltid älskat att bara strosa runt i butiken och titta på allt vackert (och piss-dyrt!)

En annan Stockholms-önskan var att få träffa Erika. Det var inte säkert att det skulle gå, eftersom just denna dag var hennes BF (beräknade förlossningsdag, för den som inte pratar gravid-språket) Iiiihh, SÅ spännande!!! Hon var glad och pigg och hade varit på gravidyoga innan vi möttes upp för att käka lunch i solen. Det skulle dröja två veckor till innan lilla filuran tittade ut, men det visste vi ju inte då…

Så härligt och fint. Tyckte mycket om utställningen! Fick upp ögonen för Luke Edward Hall på Instagram och tyckte namnet lät bekant. Minns ni detta inlägg? Haha, igen: världen (och Instagram) är litet va.

I utställningen hängde också dessa fina verk av Siri Carlén. En av mina absoluta favvo-konstnärer. (Blir MYCKET mer om henne i Stockholms-inlägget part two, så stay tuned!)

Efter lunchen med Erika mötte jag upp min vän och f.d. chef Maria och gick mot plattan. Sergels Torg är inte direkt på min Stockholms-topp, faktum är att det nog kvalar in bland de ställen jag saknar absolut MINST (tillsammans med Centralstationen och resten av Drottninggatan…) Men just denna fredag hade de pyntat fint! Eftersom Kulturhuset var stängt hittade vi en annan hidden terrass-gem på Åhléns-taket. Inte så illa från ovan ändå?

Snackade ikapp lite med Maria som gjort massa feta saker på sistone, bl.a. koreograferat Robyn-videon som jag skrev om i förra inlägget och regisserat tre dansvideor som ni måste se! Sen drog jag runt på stan en sväng. I Rodebjer-butiken (en annan butik jag aktivt saknar, haha) hittade jag en fin bukett och de EXTREMT poppis sandalerna som är deras version av den klassiska Adilette-tofflan, fast med tassles. Kom att tänka på när jag bodde i Stockholm och jobbade med Maria som bl.a. var brand manager på Adidas originals då, men också hade regisserat denna video med Robyn och Snoop (!!!) Vi lanserade videon på midsommarafton 2013 och skickade ut bud till massa människor (influencers hade vi väl sagt idag, men då fanns inte det ordet än…) med Adilettes och customized tubsockor! Både Aki från Labyrint och Columbine Smille postade badtofflorna på Instagram och vad hade kunnat vara bättre kvitto på att det var 100% hype? Säger inte att det var vi som made badtofflan great again men vi var allt med på ett hörn ändå ?

Hittade denna Ganni-skjorta på rea och gjorde ett undantag i mitt köpstopp. Väldigt nöjd med det. (Okej, var tvungen att köpa en baddräkt också…)

Sen har jag inte så många fler bilder från första kvällen/natten som blev en riktig Stockholms-klassiker: först vin hemma hos Josse och Felix, sen mötte jag min syster och hennes kompisar på Södra Teatern där det var pre-Way out West-fest, såg Guleed köra live, sen drog jag vidare till Vassa Eggen för att möta upp Karina och hennes kille och till slut hamnade vi på Backdoor vid Globen och kom ut till en dagsljus sommarnatt runt 03.30. Där fotade jag ”Keps grillen” här ovan pga FÖR bra namn ju? Tog buss från Gullmarsplan och gick sista biten hem med leende på läpparna. Full pott för första Stockholmsdagen!

19

Kommentera

Anna

Äntligen bloggupdate!!! Meeer mer meeer!!

<3333 Okejrå!!!

Lisa

Vad heter blusen?! ?

Faulkner wrap shirt heter den! 🙂

V

Underbart inlägg! Och underbar är du!

DU kan va <3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.