2019-06-20

11 år av midsommar

Imorgon är det midsommarafton! Förra året gjorde jag ett blogginlägg med tio midsomrar tillbaka, så jag tänkte att det blir en repris på det. Eftersom jag är lite ur fas med bloggandet (sommaren kom emellan…) och eftersom jag tänker att ni nog är fler som tittar in här nu än på min förra blogg 🙂 Dessutom älskar jag ju throwbacks! Är en tvättäkta nostalgiker. Imorgon bär det iaf av till Marias hus Bökenäs, nära gränsen till Blekinge. Vi blir hela tjejgänget (aka IL2L) utom Erika som går runt i Stockholm och väntar på att bebis ska göra entré(!!!) Första midsommarfirandet tillsammans på 11 år uppenbarligen, inser jag nu när jag sitter här med inlägget framför mig.

Vad är er relation till midsommarafton? När jag var liten hade jag ingen speciell, det var väl kul att dansa runt stången och plocka blommor att ha under kudden, men jag uppskattade inte riktigt sillen (än) och oftast regnade det mest ändå… Som vuxen däremot ÄLSKAR jag midsommar, och jag tror att det är för att det är den enda högtid som är helt självklar att fira med vänner. Tycker om familjehögtider också – men det är fint att få fira tillsammans med sin egenvalda familj. Och så är midsommar ju på sommaren (MVH Captain Obvious) = bästa tiden för fest!

Här kommer iaf midsommarbilder ända sen 2008(!) Så get ready för ELVA ÅR av midsommar:

2008

Erika fyllde 20 och firade med kombinerad midsommar-/födelsedagsfest i sin familjs gamla hus, där vi hade mycket kul under vår gymnasietid <3 Det var lekar och snapsvisehäften och lika uppstyrt och genomtänkt då som nu. Jag jobbade på förskola och hade knåpat ihop en krans åt födelsedagsbarnet. På ”efterfesten” kom Per och hans kompisar. Vi hade varit tillsammans i lite mer än ett år, och det blev en rätt stökig kväll – på ett bra sätt! En kontrast till morgondagens firande gissar jag, eftersom vi numera har ansvar för fyra bebisar och en hund. Snart fem bebisar, som sagt. Kanske kommer Erikas lilla plutt på midsommarafton?

2009

Var vi hemma hos Sofie – vi som nu är ”onsdagsmiddags-gänget” men som då var ”Kirsebergs-gänget” + bihang (dvs jag och diverse dåvarande pojk-/flickvänner.) Det var fotboll på TV:n det året, minns jag – en ständig distraktion vid middagen hehe. Vi badade i Sofies föräldrars pool och Sofie (som är florist) hade fixat blommor till kransar! Detta är den enda bild jag har på mig, men man ser ju den fina kransen iaf.

2010

Lite fusk, för dessa bilder är inte från själva midsommarafton. Då var jag och Per i Båstad med min faster och min kusin, innan vi begav oss för att fira helgen hos Jonathan i Arild! Det var andra året i rad som vi gjorde en Arildshelg och fler har det blivit sen dess! Älskar att vara där. Vi har verkligen jackpot i fina familjeställen att kunna besöka oss vänner emellan – ett helt otroligt privilegie, japp, jag vet.

2011

Samma gäng som föregående två år, men denna gång hos Anja i kolonistugan i Sibbarp! Brännboll och knytkalas med Joans först hånade – men senare på kvällen ÄLSKADE – bidrag: tacopajen. Den blev en modern midsommar-klassiker.

2012

Detta år var jag inte hemma i Skåne för midsommar, utan kvar i Stockholm. Fick hänga med Kristina och hennes vänner på en riktig Stockholms-midsommar där vi kånkade ut kokt färskpotatis i grytor och satte oss i Vitabergsparken tillsammans med massor av andra city-firare. Fick nåns gamla ledsna krans på huvudet och hade jätteroligt!

2013

Ett riktigt pang-år för midsommar! Detta är nog det firande som fick mig att _älska_ midsommar på riktigt. Vi var hos Anna (som jag känt sen jag var liten och bodde med i Stockholm) i hennes föräldrars hus i Falsterbo. Josse och Pauline kom på besök från Stockholm och resten var en brokig skara barndomsvänner till både Anna och hennes lillebror, pojkvänner och föräldrar. Magisk dag med allt man vill ha från nakenbad till korvgrillning mitt i natten.

2014

Vi gjorde om föregående års succé med lite sämre väder, men samma koncept. Lite tillskott från Berlin (dit Anna flyttade efter vårt år i Stockholm och fortfarande bor kvar) och Malmö, samt avsaknad av Stockholms-folket – men annars toppen detta år med!

2015

Inte ett särskilt starkt midsommar-år, tror jag var rätt sotis på folk på Instagram som lämnat stan och band blomsterkransar på nåt mysigt landställe (buhu, ska jag säga…) Ändå inget fel i att fira med bästa killarna, hemma hos Jonathan, i ett regnigt Malmö. Skål för det!

2016

Mysigaste midsommar i mannaminne! Vi var återigen onsdagsmiddags-crew tillsammans på Ven. Inte i ”mitt” hus utan hos Elias. Det var faktiskt precis där, i samma hus, på midsommarafton 2005(!) som jag för första gången träffade stora delar av detta fantastiska gäng. Det bästa som hänt mig någonsin, typ. Från midsommar 2005 finns inga bilder (det var ett super-år) men från midsommar 2016 finns desto fler…

2017

Detta år blev det inget Ven och knappt någon sol, men vi firade hela gänget och några till här hemma i Malmö hos Vicky och Micke! Jag var gravid men hade inte berättat det än och lyckades lura alla med min fejk-rosé. Vi spelade kubb mot en annan fest på samma gård och dansade sen hela natten uppe i lägenheten.

2018

Förra året var vi hos mig på Ven! Första midsommaren med Ines och Ava <3 Finns ett helt inlägg om det här. En lugn och mysig midsommarafton med kubbspel, promenad och god mat. Ser fram emot morgondagen nu!

Hoppas ni får en fantastisk afton hur ni än firar <3

 

14

Kommentera

Det e så roligt att se gamla bilder. Bildkvalité, kläder allt förändras så snabbt

Verkligen!! 😀 Tycker jag med.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.