2019-05-29

Veckan som gått

I fredags var jag på något som jag anar kanske kommer vara a once in a lifetime: promoveringsfest i Lund! Vet du inte vad promovering är? Det visste inte jag heller förrän jag fick förfrågan om att vara Vickys date. Vicky doktorerade ju i höstas och tillsammans med alla andra doktorander vid Lunds Universitet förra året (ca 300 st!) skulle hon nu få doktorshatt, doktorsring och diplom under en tretimmars ceremoni i domkyrkan. Jag var inte på ceremonin (sa jag att den var på latin?) men begav mig till Lund efteråt för middag och fest i AF-Borgen!

Kolla så fin! Som en leprechaun i sin hatt och gröna klänning <3 Nää, världens vackraste. All this and brains too!!!!! Hehe

Matilda var också med! Så himla kul att få göra studiebesök i akademikervärlden med dessa två galningar. Kul att göra allt med dom, iofs, oavsett situation blir det 80% flamsigare och 100% roligare.

Var lite orolig för klädkod högtidsdräkt efter jag kommit på att jag äger massor av kläder men inte så mycket hellångt… Min Art dress från Rodebjer är det längsta jag har, men jag brukar ju använda den mer till vardags. Klä ner festklänningar är en sak, men klä upp vardagsklänningar till fest – lite svårare? Men funkade ändå! Kuvertväska, klackar och fixat hår var inte igår – dessutom ordentligt smink med foundation, ögonskugga och hela baletten. Kände mig glammig.

Tog en svängom till orkestern efter middagen. Pardans, det har nåt! Vår lilla trio bjöd upp till lite improviserad vals/foxtrot/fridans innan vi dansade mot tåget hem.

I lördags hade vi loppis på gården och sålde en del fin-grejer som var kvar från när jag hade butik vid S:t Knut! Mest loppisfynd från farmor, faster, gammelmoster och lite eget. Men framför allt urvuxna bebiskläder, vissa saker vi inte ens hunnit använda. Har dessutom lagt upp en del på Tradera nu efter utrensningen. Tipsa alla du känner med småttingar!

Vi har dessutom varit i S:t Johanneskyrkan två gånger! Först på babysång i torsdags och sen för att lyssna på mammas kör sjunga ”Förklädd gud” i söndags. Båda besöken var en hit!

Ett annat favoritställe vi besökt är bibliotekets barnavdelning Kanini. Dom här två ÄLSKAR böcker och vill mest läsa hela tiden, men på biblioteket är det så mycket roligt på samma plats att det mest blir ”bok!”, ”titta!”, klättra, springa, ”bok!” osv. Omöjligt att sitta still en enda sekund.

Gick en sväng i Kungsparken/Slottsparken (fortfarande oklart vad som är vad haha) medan de sov. ”Europas finaste park” som Per brukar säga, och den är ju väldigt fin! Yes, jag hade täckjacka på mig. Ska inte ljuga, det hade varit mysigt om vädret hade varit lite mer som förra året vid den här tiden… 

Njutigt ändå.

13

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.