2019-03-07

Goda saker jag ätit på sistone

Vad ska man säga? Jag är en gottegris av RANG. ”Gottegris” lol, vad är det för ord ens? Jag tycker om goda grejer, helt enkelt. Har en sweet tooth, absolut! Som jag skrev i mitt ego-bingo så är jag dessutom en sucker för allt som heter ny smak, limited edition, på tillfälligt besök osv. Sånt som varumärken använder för att locka till sig nyfikna, lättköpta, kunder (that’s me!) Minns när de lanserade en sommarsmak på Juleskum som hette ”Juliskum”! Sån genialitet måste man ju stödja? (Även om just Juleskum råkar vara ett exempel där originalet alltid är bäst…)

För mig finns det liksom ingen poäng i att gå och köpa något man redan vet hur det kommer smaka? Köper t.ex. sällan chips om det bara finns de gamla vanliga smakerna att välja på. Men om jag hittar någon ny smak jag tycker om kan jag köpa tre påsar på en gång – för att bunkra så de inte tar slut, hehe.

Hur som, här är lite saker jag testat på sistone som går helt i linje med detta personality trait. Håll till godo:

Creme Brulée/Nötella-munkarna från Leve

Först ut är fredagsmunkarna från Leve på bilderna ovan. Leve är ju geniala, har skrivit om dem förut: varje fredag har de en ny smak på munk som folk köar långt ut på gatan för att få köpa. De har två munk-släpp under dagen, ett kl. 11 och ett kl. 16, så då bör man vara på plats för att vara säker på att få sig en Fredagsmunk (eller så beställer man dagen innan, men det är ju ingen sport?) De senaste veckorna har de haft repris på de fyra mest populära munkarna, som röstats fram på deras Instagram. Jag lyckades haffa nötella-munken och creme brulée-munken (som är den allra godaste!)

Ben & Jerry’s Topped ”Love is…”

Glassen på bilden ovan köpte jag såklart till alla hjärtans dag. Jag älskar sötsaks-copy och allt som heter något med ”buttery” eller ”caramelized” is a yes from me. Samma med ”salted caramel”. Normalt väljer jag alltid något med choklad eller nötter när det kommer till glass, men denna var god! Kommer kanske inte köpa igen, men tyckte ändå om den. Topped-smakerna är de bästa B&J-glassarna, för övrigt. Chokladglassen med cookie dough-bitar i (INTE brownie, vanlig cookie dough!) är godast av alla.

Semmel-provning från Bellevue Conditori

Tror ni jag älskar semlor? Jepp, javisst, det gör jag. I onsdagsmiddag-gänget har vi gjort en tradition av att smaka alla knäppa nya semmel-varianter som kommer varje år nuförtiden. Bellevue Conditori brukar ha dem alla! I år fanns följande på semmel-buffén: ”Norrskenssemlan” med lingongrädde och hjortronsylt, Chokladsemlan med chokladdoppad bulle, chokladgrädde och Nutella istället för mandelmassa, Blåbärssemlan (blåbärsgrädde), Wrapsemlan, Prinsess-semlan (med marsipan och sylt), Wienersemlan (wienerbrödsbulle) och såklart Gin & Tonic-semlan – vad annars liksom?

Vi tog det hela på största allvar och satte betyg på varje semla. Efter uträkning kom vi fram till att årets vinnare var… *trumvirvel*… den vanliga semlan. Antiklimax, tyckte många. Rimligt, tyckte jag. En vanlig semla är svårslagen ju!

Plopp Popcorn 

Om jag bara fick välja ett enda favoritgodis att äta i resten av mitt liv skulle det nog vara karamelliserade chokladdoppade popcorn som finns bland lösgodiset om man har tur. Det är DET GODASTE. Perfekt blandning av salt, sött, knäckigt och chokladigt = allt. Därför blev jag inte LITE peppad när jag såg Plopps nya smak. Och den levererade. Magisk är den! Det är inte popcorn inuti, utan själva kolan smakar liksom popcorn? Tack, Cloetta för detta <3 (Ja, den är värd ett rim.)

Ica Mini Chunks ”Road Rockin’ don’t stop Poppin'”

Ja, jag sa att jag älskade godis-copy, men detta namnet alltså? Jag vet inte jag… Bortsett från det: den här är som att någon på ICAs produktutvecklings-avdelning gått in i min hjärna och snott idén om mitt drömgodis som jag inte ens visste att jag hade? På senaste tiden har jag nämligen dragit mig mot kak-hyllan snarare än godis-hyllan i affären när sötsuget fallit på. Jag är sen länge trött på Marabou-stycksaker och ibland vill man ha något festligare än mörk choklad. Vill hellre ha en god biskvi eller en choc chip cookie? På kakhyllan stod plötsligt dessa ”mini chunks” som egentligen bara är små (svindyra) choklad-bars i en burk. Men denna smak: Rocky Road med kakbitar, marshmallows, kola OCH POPCORN(!) är… Ja vad ska man säga? Jag sa ju drömgodis. D r ö m. Omöjligt att bara äta en bit, tyvärr. Kanske liiiite för söta om jag ska hitta en enda sak att anmärka på (förutom den onödiga plastburken)? Detta är helt klart min nya stora last, från och med nu. En burk kostar liksom 40 spänn, and once you pop you can’t stop? Ät på egen risk, helt enkelt.

Tack och hej från eder gottegris!

 

22

Kommentera

Anna

mmm superbra tips! <3

hoppas det smakar :*

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.