2019-03-03

Mina bästa loppisfynd

Elsa Billgren bad nyligen folk att skicka in bilder på sina bästa loppisfynd. Tänkte anta utmaningen – men insåg att det är alldeles för svårt att välja? I stort sett allt här hemma som jag älskar är loppisfynd! Många är dock inte mina, utan mammas, fasters eller farmors. Men jag tänkte visa några favoriter av mina egna fynd. Begränsat till vad jag hann fotografera i vardagsrummet medan solen sken, that is… Det finns mer where this came from, haha.

Först ut och senaste fyndet är Bruno Mathsson-fåtöljen Ingrid som jag köpte på Blocket! Räknas som loppis väl? En dag ska den kläs om, eftersom den är väldigt sliten och stoppningen tittar ut på sina ställen… Men det röda tyget passade oväntat bra här hemma, så vi sliter på det ett tag till. Rottingpallen bredvid på bild fyndade jag på en pop-up loppis på bion Panora, där jag (på tal om Bruno Mathsson) också fyndade en Karin-liknande fåtölj för 150 kr. Den fick Vicky – som sen klädde om den i rosa sammet, mmm så fint.

Som många andra blev jag lite besatt av Rimini Blu av Aldo Londi/Bitossi för ett par år sen. Hittade ofta i second hand-butiker, men köpte sällan pga DYRT. Vasen och hästen/hunden(?) har jag dock lyckats fynda till bra priser! Förhoppningsvis växer samlingen med åren.

Paprika-vasen är min farmors gamla fynd, men den andra vasen har jag själv hittat på loppis. Minns inte just nu var den är från, men tycker mycket om glasyren. Den lilla sköldpadds-sparbössan från Rörstrand blev jag kär i när jag var i en antikaffär, så då köpte pappa den till mig i födelsedagspresent <3 Jag älskar sköldpaddor, det är mitt spirit animal.

Den här vasen med hjortar på tog jag med hem i handbagaget från New York när jag var där i några dagar hösten 2017. Vet inget om den men älskar den. Den lilla mässingssköldpaddan hittade jag på Etsy (bra tips för online-vintage!) och doftljuset står på ett av mina Fornasetti-underlägg med snäckmotiv som kanske är det dyraste jag någonsin köpt second hand. Inget fynd, men samtidigt ändå ett fynd eftersom de hade kunnat vara ännu dyrare. Är så glad att jag köpte dom trots att jag inte hade så mycket pengar (och betydligt viktigare saker att lägga dem på egentligen, haha…) De är utplacerade lite här och var i lägenheten och gör mig glad överallt!

Såhär ser förresten tavelväggen ut nu. Byggt på den ytterligare sen sist, bl. a. med målningen längst ner med trappan och busken som jag fyndade på gatuloppis i Slottsstaden för några år sen. Det är nog ändå de bästa loppisarna: utomhus på sommaren i hela kvarter. Högt och lågt. På samma loppis fyndade Jonathan och Sara-Li en punkar-docka som när man trycker på en knapp spelar och dansar till ”Yeah” med Usher. Den fick Jakob i 30-årspresent i somras och det är nog det bästa loppisfyndet någonsin, ändå.

18

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.