2019-01-27

Nakna tjejer, naturvin och den bästa presenten

Igår tog jag tåget över bron för att spendera dagen i Köpenhamn. Började här, i Ködbyen, där jag sett att konstnären Monica Kim Garza som jag följer på Instagram skulle ha en liten utställning…

… tillsammans med Emma Kohlmann som var en ny bekantskap – men kolla så fina tavlor! Utställningen var mest bonus/bra timing: den riktiga anledningen att jag åkt till Köpenhamn var att mina vänner Josefine och Felix var i stan! De bor i Stockholm annars, men hade kommit ner till kontinenten över helgen <3 Saknar dom och deras baby Otis (som inte alls är en bebis utan 4 år gammal) massor sen vi flyttade därifrån.

Såg Monicas fina nakna brudar och roliga små skulpturer i ett litet litet källarrum. Knappt skyltat och lagom ruffigt. Väldigt dansk stämning, som man gillar.

Sen promenerade vi till Norreport för att Josse ville gå till Stilleben. Såklart! Var nöjd med min varma outfit: mina fodrade Air Force 1 duck boots – världens bästa skor för snöslask, en varm jacka jag fått ärva efter mamma och en gammal fuskpälshalsduk som jag fyndade långt in i garderoben! Väskan är ny, från Henry Rude (min kompis Victorias märke) och är perfekt storlek för både mina nya trådlösa hörlurar och systemkameran. Som jag såklart kånkade med utan att använda, hehe.

Sen tog vi bussen till Norrebro där vi skulle äta sen lunch och dricka naturvin!

Här! På Manfreds.

Det var gott och mysigt. Snackade och skvallrade ikapp en go stund. Så glad att jag hann träffa dom! Ett av mina favoritpar. Tar dessutom åt mig all ära eftersom de träffades när jag och Per övertalade Josse att hänga med oss på konsert (Chance the Rapper på Debaser Medis 2013 in case någon undrade) och sen såg vi knappt till henne på resten av kvällen, hehe <3 Come to me for match making (typ…) Nu bor dom i Enskede nyinflyttade i en supermysig lägenhet som jag längtar efter att få hälsa på. Och kramas med Otis, såklart, som var hos mormor och morfar över helgen. I somras när vi hälsade på tog han så fint hand om Ines och Ava och när vi åkt hem ritade han en teckning för att ”de inte skulle glömma varandra” – dör av gull. Det ska dom såklart inte göra! Guld för Ines och Ava att ha en tre år äldre kompis i Stockholm att leva rövare med i framtiden ju.  Vänner och barn, vilken grej!

Innan vi skildes åt och jag tog tåget tillbaka till Malmö gav Josse mig dessutom en helt fantastisk 30-årspresent i efterskott. Blev tårögd och rörd när jag förstod vad det var. (Har redan visat på insta, men ska berätta mer här vid tillfälle!) <3 Bäst är hon.

Det var den kalla, grå och alldeles underbara lördagen i Köpenhamn!

17

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.