2019-01-19

Selam Fessahaye SUPERSTAR (ELLE-galan edition)

Bilder: elle.se

Igår var det ju dags för ELLE-galan, Sveriges kanske största modehändelse ändå? Jag brukar alltid scrolla genom röda mattan-bilderna med viss entusiasm, trots att det utan undantag brukar vara en riktig snooze-fest, haha. Förlåt, men är det något ”mode-Sverige” älskar så är det ju svarta klänningar och kostymer en masse – och är det något vi är riktigt kassa på så är det galakläder. I år var ingen större överraskning, även om det ändå känns som att det är betydligt fler som vågar mer än bara för några år sen (med blandade resultat!) Galans behållning var ofc Kakan, som hade på sig en helt fantastisk outfit av Selam Fessahaye! Selam vann dessutom pris på galan i kategorin ”Årets blickfång”! Så värd. Smällde av när jag såg hennes debutkollektion på modeveckan i somras. Då skrev jag så här (repris-inlägg coming up):

Bilder: elle.se

Har följt modeveckorna lite passivt via Insta-stories (modevisningar och konserter = typ det tråkigaste som finns på insta för övrigt…) och inte reagerat på något särskilt. Utöver Rodebjers SS19 då, med Gocken Jobs-printet. Så fint. MEN igår kväll höll jag på att trilla av soffan när jag såg Kakans videos från Selam Fessahayes första visning någonsin. HER-RE-GUD. Fick gåshud och typ en tår? Kakan berättade att folk i publiken grät. Är inte alls överraskad.

Så svårt att välja bilder. Selam visade en helt otroligt maxad kollektion som är en ode till allt från 90’s TLC till nutida Rihanna. En odyssé genom modern hiphop/rnb-historia. Fick Missy Elliot, Lil’ Kim, Sisqo, Boyz II Men, MC Hammer och typ lite Eddie Murphy i ”Coming to America”-vibes? Självklart helt underbar musik under visningen också, ni måste faktiskt titta på videon som ligger uppe på BONs hemsida. Fugees, Lauryn, Common, Queen Latifah <3 Musik och mode går hand i hand för Selam som annars stylar många av våra bästa svenska artister. Flera av dem gick även visningen: Sabina Ddumba, Leslie, Seinabo Sey, Mapei(!!!) GAH, helt magiskt. Hur fett är det inte för övrigt att Leslie och Seinabo är exakt lika snygga i den där blå trenchen? Ren modemagi.

Här nånstans började jag planera mitt fantasi-bröllop (OBS! är ENBART fantasi) så att jag kan ha på mig den här kappan i nougatfärgad tyll…

Dessa outfits var typ det snyggaste jag någonsin sett? Fick rysningar.

Höstbröllop kanske? Den där trenchen istället för brudklänning?

Eller bara dra på det här fluffiga lilla numret och pop down till Rådhuset? Ja, jag har tydligen snöat in på bröllop helt efter helgen.

Underbara oversize kostymer stängde showen. Bokstavligt talat. Shut. It. Down.

Kollektionen slog an på exakt allt hos mig. Var bara tvungen att skrapa ihop ett litet kollage med några av alla referenser som dök upp i huvudet. Ni ser ju.

Apropå musik och Selam måste jag också bara visa hennes underbara vardagsrumsvägg. Lånade hennes lägenhet åt fototeamet som var här när jag jobbade med denna video för några år sedan i Stockholm. Blev helt blown away av den väggen (och henne!) redan då. Och apropå video måste vi ju titta på den här helt fantastiska som Selam gjort kostymen till:

Vi tar en till. Seinabo Sey har de absolut finaste musikvideorna jag vet:

OCH DEN HÄR. Inte lika spektakulär kostym MEN Seinabo, Stor och Selam – på bröllop! Där vävde jag allt ihop allt bra va?

Älskar denna låt + video. Älskar Selams kollektion. Kommer leva på detta länge. Tack för allt fint <3

16
  • Just wanna view more of
  • Style

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.