2018-12-21

En fredagsrunda i Malmö

Här kommer en repris på en promenad jag tog i november-Malmö! Jag blir alltid så inspirerad av Johanna Bradfords fredagsrundor i Göteborg och har gått och fnulat lite på vad min ultimata fredagsrunda skulle kunna ha för hållplatser… Så härligt att ha en fredagstradition – även om man är “ledig” i veckorna så är ju alltid helgen helg och värd att fira med att titta på nåt fint, köpa något gott och göra något mysigt. Dagens runda hade flera stopp som definitivt kommer bli del av Fredagsrundan – the Malmö edition.

Men vi börjar här. I vardagsrummet med solen som skiner in på tavelvägg och sladdhärva <3

Sen går vi ut! Genom Rörsjöparken, som vi ser från fönstret. Där bakom är vårt hus och vår franska balkong. Går förbi “vårt” pilträd som börjat gulna. Älskar det här trädet som jag spanar på från soffan varje dag.

Strosar längs med kanalen. Så himla fint. Såhär ser det ut när jag kollar över axeln.

Korsar Gustav Adolfs Torg och undrar när dom egentligen ska bli klara med H&M-huset? Blir nog ändå fint när H&M Home öppnar här.

De har satt upp julbelysningen i träden!

Vart är vi på väg? Jo, hit! Till Stadsbibliotekets barnavdelning Kanini där vi ska på fredagsträff med några härliga @malmomammor! Men bebisarna sover i vagnen och jag vill inte väcka dom riktigt än…

… så vi slår oss ner en stund här vid dammen utanför bibblan.

En av de mysigaste platserna i hela Malmö tycker jag. Det är något speciellt med den här lilla dammen. Kolla fin vass!

De vaknar ganska snabbt, så vi går in! Massor av barn att spana på och busa med. Roligare med barn än med böcker, än så länge. Dessa två fyller tio månader idag, förresten. TIO månader. Förstår inte?

Efter mycket bus på bibblan somnar två snabbt i vagnen igen. Vi går förbi de här söta vid Davidshall.

Nästa stopp: AB Småland. En av de (alldeles för få) butiker i Malmö där man njuter av att få fönstershoppa en stund. Stort nog att ha med vagn och mycket fint att titta på!

De hade också julpyntat där inne.

Gillade den här fina stjärnan från Afroart. Har redan två stjärnor, men denna skulle ju vara söt i barnens rum (aka skrotupplaget just nu hehe)

De hade också fått in dessa SINNESSJUKT fina rislampor (med en prislapp som tyvärr matchar i galenskap…)

Jag hade ett annat köp i sikte: julgran! Ja, vi hade ju helst haft en stor riktig gran för första gången i livet, men kom fram till att det kanske är bäst att vänta ändå. Till när bebisarna inte är i sin “häva, riva och klättra på allt”-prime. Valet stod mellan rumsgran och pytte-tall! Visar sen vilken det blev.

Nästa stopp blir bageri Leve! Det bästa bageriet i stan. Varje fredag gör de en munk i en ny smak som bara säljs den dagen. Briljant idé. De är alltid veganska, dessutom – och hur goda som helst. Min favorit hittills var creme brulée-munken. Idag var det fläder-munk, men eftersom fläder inte är min kopp te köpte jag något annat.

Så fint och mysigt här inne!

Precis över gatan ligger annan favoritbutik: Glimma. De hade också julpyntat så fint, men gick inte in idag.

Kände på påsen från Leve och upptäckte att den var varm. Mandel-pain-au-chocolaten jag köpte var helt nygräddad och fortfarande ljummen! Var ju tvungen att passa på och äta upp direkt. Det var: DET GODASTE jag någonsin ätit. Choklad OCH mandelmassa OCH croissant, ja – allt jag älskar. Den var så god. Den ska bli min pistagerulle bestämmer jag nu (alltså det Johanna alltid köper på sin fredagsrunda, hehe).

Köpte den här också. En nöt- och kola tartlette som skulle bli fredagkvällens dessert/godis. Kan berätta nu när den är uppäten att den var det godaste jag ätit delad förstaplats med mandel-chocolaten. Oj vad gott.

Promenerar gågatan tillbaka och suckar lite åt att denna fina lokal som rustats upp ett tag blivit ett Joe & the Juice. Så himla trist. Men tar tillbaka lite när jag märker hur otroligt rymligt där är och lätt att svänga in med vagnen. På samma gata ligger ju fina Kärleksgatan 3 (och nu även Café Dornonville) – men dit går ju inte att ta med vagnen, tyvärr. Så Joe får väl duga? Åtminstone trevligare miljö än alla de andra otaliga cafékedjorna i stan. Duger för att ladda mobilen och ta en kopp kaffe.

Sen mötte vi upp Per och gick hem. Men jag tänkte att vi kunde låtsas att rundan fortsatte och smälla ihop den med en annan runda jag gjorde tidigare i veckan? Det är ju min blogg – så jag bestämmer 😀 Då hade jag lite egentid utan vagn och bebisar och gick till nyss nämnda Café Dornonville (i sina gamla lokaler…) Som är så fint! Åt en tryffelkladdkaka som inte var o-god.

Sen tog jag en sväng förbi Byggfabriken! Så himla mysigt. Där kan man inte heller gå med vagn, dock.

Hittade den här boken som jag blev tvungen att köpa. Den är så himla himla fin. Vi ska kolla närmre i den en annan gång!

Hittade också en klassisk kul-ljusstake som var lite nött på kanterna. Det var den sista och det skulle inte komma in fler, så blev ju tvungen att ta den. När den skulle slås in i kassan så fungerade det inte, så kvinnan på Byggfabriken sa bara: “då får du väl den, helt enkelt!” En tidig julklapp, bara sådär. (Den bortskavda färgen fixades lätt med lite rött nagellack.)

Nu är både den riktiga och låtsas-fredagsrundan slut. Ava vinkar hejdå!

12

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.