2018-12-20

Vår lägenhet: Mäklarbilderna

Igår var det exakt ett år sedan vi fick nycklarna till vår lägenhet. Jag är så oerhört tacksam över vårt hem: att vi hittade lägenheten, över huvud taget hade möjlighet att köpa den – och dessutom hann flytta in innan tjejerna kom. Jag går omkring här hemma och njuter varje dag, vilken ynnest att få vara föräldraledig på 81 kvadrat istället för de 42 vi hade innan. Hashtag blessed, osv. Pillar lite här och där när tjejerna sover och har en miljon tankar och idéer på små projekt att fixa med. Tänkte att vi kunde titta på hur den såg ut innan vi flyttade in!

Vardagsrummet/Matrummet

Lägenhetens hjärta – och den stora anledningen till att vi föll för den – är det stora vardagsrummet och matrummet som ligger i fil och har ett helt fantastiskt fönsterparti med fransk balkong mot Rörsjöparken. Här finns plats att ha stora middagar, plats för lek (och för alla Pers vinylskivor, hehe) När vi flyttade in renoverades fasaden och fönstren byttes ut, men lagom till sommaren kom kunde jag sitta med dörrarna öppna, låta solen lysa in medan jag ammade bebisar med utsikt över parken. Det var en målbild jag hade för ett år sedan som slog in.

Sovrummet

Har aldrig spenderat så mycket tid i sovrummet som jag gör just nu, av naturliga skäl. Det är en sån livskvalitets-upgrade med ett stooort sovrum till skillnad från vrån där bara sängen fick plats, som vi hade i förra läggan. Det känns otroligt lyxigt.

Barnrummet

Mellan sovrummet och köket – dvs perfekt placerat – ligger det som ska bli bebisarnas rum! Just nu är det mest ett förvaringsrum men målet är ju att det ska bli det absolut roligaste och mysigaste rummet i lägenheten.

Köket

Den finaste sortens kök jag vet: funkis med massor av orginaldetaljer. Men det bästa är nog ändå den lilla SMEG-klumpen ni ser där framför fönstret. Det är en DISKMASKIN. Livets uppfinning. Har inte haft diskmaskin sedan jag flyttade hemifrån och det var kanske det jag längtade efter mest av allt när vi flyttade in här.

Mellan hallen och köket finns en pytteliten serveringsgång <3 Älskar den! Golven i hela lägenheten är också så vackra, knarriga och sneda.

Badrummet

Fransk balkong, stora ytor och funkiskök och diskmaskin i all ära – men vårt badrum är nog ändå det allra allra bästa. Litet, visst, men ytan är väl spenderad på ett djupt och stooort badkar. ÄLSKAR att bada badkar. Återstår att se hur många långa varma bad man kommer kunna unna sig under de närmsta åren… Men ändå! Kär i badkaret, kär i kaklet och i hela lilla rummet. Just nu ligger ett stort plastigt skötbord på det och tar upp halva rummet, men till och med det känns mysigast i världen.

Ja, så var det ju den utlovade planskissen:

Här bor vi! <3 Tänkte gå igenom rum för rum och visa lite hur det ser ut nu. (Spoiler: rätt så annorlunda…)

14

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.