2018-12-18

Första julpyntet, första julen

Såhär såg det ut hemma när projekt: maxa julmyset inleddes helgen innan första advent. Jag ville börja julpynta redan i mitten på november, men Grinchen jag lever med var lite skeptisk – och jag fick väl lov att ge honom rätt ändå… Nä, men skämt å sido tycker jag mig känna en försiktig förväntan även från Per i år. Vi är båda extra exalterade inför den första julen med barn! Det går ju liksom inte att bortse från att det adderar något alldeles speciellt. Även om de såklart inte kommer att komma ihåg just denna jul, så är det ändå nu det börjar… Alla de små traditionerna och detaljerna som kommer bli till barndomsminnen, skapa pirr-i-magen och förväntan. Det är nu vi skapar helt egna familjetraditioner och kan föra vidare de vi själva tycker om.

Det första som åkte fram var den röda ljusstaken, som jag faktiskt fick gratis på Byggfabriken! Ska berätta om det sen. Ni ser också en liten glimt av min ny-gamla Bruno Mathsson-fåtölj som jag köpt på Blocket. Ska kläs om nån gång i livet eftersom tyget inte är i bästa skick, men det rödgula mönstret är ju lite juligt ändå?

På matbordet testade jag denna duk som jag fick ärva av pappa. Jättesöt, men det visade sig att små nyfikna händer når upp till att dra i den, så har inte haft adventsljusstaken på bordet, det är ett som är säkert…

Solen sken in första helgen i december <3 Det var frost på marken och iskallt (åtminstone i Skånska mått mätt…) Titta så fin skugga adventsstjärnan kastade på väggen bredvid tavlan från Poppykalas. Sen vände det? Har inte varit särskilt kallt i dagarna tycker jag. Men det är knappast så att jag förväntar mig en vit Malmö-jul.

Det viktigaste pyntet för mig är änglaspelet. Det mysiga skenet och de små plingen ÄR julstämning. Fick ett nytt av mamma eftersom mitt gamla kändes väldigt ostadigt, återstår att se om jag vågar elda några ljus alls. Brukar nästan aldrig tända ljus hemma, är livrädd för att glömma eller somna ifrån?

I matrummet har detta lilla änglaband tagit plats på skivhyllan. Har fått dem av mamma och tycker att de är så fina!

I fönstret hänger också två små änglar (från Svenskt Tenn), den finaste adventsstjärnan jag vet i mässing och ljusstaken från Ystad Metall som jag långtidslånat av mamma (med ljusen tända enbart för fototillfället, hehe). Här ser ni även vilken gran det blev! En rumsgran från AB Småland, men såklart fanns det massor av superbilliga på både Ica och Netto här vid oss. Aja, jag har ju sagt att jag ska sponsra mina favoritbutiker när det väl handlas – så får väl leva med det.

Här är min fina adventskrans från Poppykalas som jag köpte på julmarkanden! Har hängt den som krans på dörren under dagarna, eftersom jag inte vill att några små fingrar ska komma åt (och eftersom matbordet oftast är belamrat av… diverse saker.) Men på kvällen den andra advent fick den åka fram.

Så himla fin <3 Kär i den.

… och här står granen nu! Pyntad med guldfönster från Kongelig Dansk som mamma säger, men nuförtiden heter det väl Royal Copenhagen. Dessa har suttit i granen under alla år jag minns – men nu har jag fått dem att ha i våra framtida granar. Längtar redan till nästa år, haha!

5
  • Just wanna view more of
  • Home

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.