2018-12-17

Julmarknadstur till Köpenhamn (del I)

Den första helgen i december åkte jag på julmarknadstur till Köpenhamn med det här fina gänget! Matilda, Felix, Per och pluttarna. Målen var: Tivolis julmarknad för 100% julstämning och julmarknaden på Vaernedammsvej/Tullinsgade för 100% Köpenhamnsmys. Vi började där! Tullinsgade måste vara en av mina favoritgator i hela Köpenhamn.

Vi var inte superintresserade av själva marknaden, utan mer av butikerna som ligger där. Som CAN, vår favvis! Där inne spanar Per efter vinylskivor och jag kollar på konsten. De hade satt ut ett litet marknadsbord utanför dörren, där jag lyckades göra några omedelbara fynd:

Två krukor formade som snäckor. För 50 kr/st! Blev så nöjd på en gång!

Såhär fint är det inne på CAN. Som faktiskt också delar lokal med…

Poppykalas! Jag älskar Poppykalas. Och var såklart sugen på att spana in deras adventskransar av torkade blommor.

De gör även mäktiga installationer som detta flygande blom-moln som hängde i fönstret <3

Det fanns några adventskransar kvar!

… och några såna här fina buketter av torkade blommor, som alltså lever för evigt! (Eller åtminstone tills de äts upp av damm, tänker jag?)

På Tullinsgade ligger också detta fantastiska hotell/café, inklämt mellan husen. Det finns bara ett enda rum som man kan boka, där ovanpå caféet. Vore så mysigt att göra det någon gång!

Förra gången vi var här hade jag spanat in butiken Boho Habits precis intill, som inte hade öppnat än. Efter att ha följt dem på Instagram så var jag så sugen på att gå dit och utforska!

Hej hej här är jag!

Min första inredningsstil var kitsch. Det fanns en butik som hette Cocktail som var min favorit! Med glittrande prylar i knalligt rosa och turkost. Det hänger kvar litegrann, när jag ser sånt här, även om detta är lite mer fancy-kitsch än plast-kitsch. Älskar det iaf!

Venetianska speglar fanns i massor, älskar dem så mycket. En dag ska jag ha en riktigt pampig jävel. Rottingbord och leopardsoffa. Så fint! Längtar redan till nästa besök. Efter den lilla promenixen i kvarteret begav vi oss mot Köttbyn för att äta och sen till Tivoli! Men det får bli ett eget inlägg…

5

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.