2018-10-14

Bästisdag i Köpenhamn (del I)

Igår var kanske bästa oktoberdagen i mannaminne! I kalendern stod IL2L-träff med tur till Köpenhamn. IL2L är mitt tjejgäng från gymnasiet, vi gick (nästan) alla i samma klass och vi tog vårt kryptiska gruppnamn från hemsidan “I like 2 learn” där vi satt och spelade kart-spel för att lära oss alla Afrikas länder och memorera USAs stater. (Underbar hemsida för övrigt, layouten är fem av fem!) Namnet är också en lek med fördomen att det bara var s.k. nördar som gick vårt gymnasieprogram. Nördar som dessutom pratade engelska med varandra (trots att de var svenska). Men vi fick väl äga det då, tänkte vi ¯\_(ツ)_/¯

Vårt första stopp i Köpenhamn var Glyptotekets trädgård där vi matade bebisar, åt pain au chocolat och njöt i solen. Dahliorna sjöng på sista versen, men var fina ändå.

Resan var vår present till Matilda på hennes 30-årsdag! Hon hade nämligen som vanligt önskat sig “en upplevelse”. Upplevelser man själv får vara med och njuta av är ju bästa presenten, tänkte vi.

Sen gick vi in på Glyptoteket. Möttes som vanligt av denna fina staty. Det är jag, Ines och Ava som suttit modell för den. Hehe.

När man inte fick ta med vagnen in var det tur att det fanns sju par starka armar att turas om att bära. Här är Ines och Maria! På väg ut såg vi parkeringen för museets egna låne-sulkys. Fail. Men bra att veta till nästa gång.

“Det står ‘känn gärna på skulpturerna!’” hävdade Vicky. Kan också ha stått att man fick känna på stenblocken men helst INTE på skulpturerna. Aja, såhär mysigt var det iaf <3

Finaste födelsedagsbarnet. Som bor i Malmö nu, har jag sagt det? Fem minuter från oss.

Det gör inte Anna och Ingrid. Dom bor i Örebro. Varje gång vi ses snyftar vi lite för att vi inte är mammalediga tillsammans i samma stad. Men vi har åtminstone fått många mysiga stunder den här sommaren <3

Glyptotekets golv är värda inträdet, bara de. Här är några favoriter. Kaprifolen!!!

En ny upptäckt var Glyptotekets tak! Med utsikt över Tivoli bredvid.

Här är vi allihopa samlade <3 Anna, Ingrid, Jag, Ava, Maria, Matilda, Vicky, Ines, Erika och Maria. IL2L + NG (dvs “Next Generation”, hehe). Det händer ju inte superofta – därför är det extra underbart stunder som dessa. 6 av 10 bor åtminstone i Malmö nu, det är inte illa!

Sen var vi tvungna att ta lite bilder vid “vår” staty innan vi gick vidare, såklart. Mer om nästa anhalt kommer sen!

3

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.