2018-10-10

Tavelväggen 4.0

Nu så! Kanske den här följetången om vår tavelvägg fått sitt slut? Förra veckan fick jag ett ryck och hängde om den igen. Både nya palm-tavlan och Nils Dardel-porträtten skulle få plats. Denna gång var jag extra noggrann och hade gjort en skiss i Photoshop genom att klippa ihop gamla bilder jag tagit. Såhär såg skissen ut:

… och såhär blev det i verkligheten:

(Den noggranne ser att Picasso-printet längst till höger inte åkt upp ännu. Vi får se om det gör det…)

Blev väldigt nöjd. Så mysigt att tavlorna går hela vägen upp till taket.

Allra mest nöjd är jag med att den här också fick en plats. Den bästa tavlan jag vet. The garden of earthly delights av Hieronymus Bosch. Eller El jardín de las delicias av “El Bosque” som han kallas på spanska – och som jag brukar referera till eftersom den hänger på Museo del Prado i Madrid. Där har jag sett denna magiska triptyk i sin fulla prakt hela TRE gånger. Om jag nån gång bor i Madrid (drömmer om det ibland) ska jag köpa klippkort till museet och hälsa på tavlan så ofta jag kan. Men att ha en pytteversion i vardagsrummet är inte fel det heller.

Så mysigt här just nu, i höstsolen. Njuter fullt ut av parkens grönska i oktober – känns ändå speciellt va?

Mer om tavelväggen:

– Tavelvägg in progress (första versionen)
– Nytt hemma (andra versionen)
– Tavelväggen (tredje gången gillt?)

2

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *.